15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikoli Vučeviću zlatna plaketa MJSSM

Košarka

Comments 1

Nikoli Vučeviću zlatna plaketa MJSSM

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Svjetski proslavljenom košarkašu Nikoli Vučeviću će biti uručena zlatna plaketa za izvanredne sportske rezultate na međunarodnom nivou i promociju crnogorskog sporta, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, do kraja jula ove godine.

Nagradu je ustanovio jedini crnogorski naučni časopis u oblasti sporta koji je indeksiran u dvije najprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus - časopis "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine".

Zlatnu plaketu će Vučeviću uručiti glavni i odgovorni urednici časopisa Duško Bjelica i Stevo Popović. 

''Nikola Vučević je u NBA ligi  dokazao da je jedan od najboljih centara u najjačoj ligi svijeta. Impresivni rezultati u prethodnoj godini su bili više nego dobar razlog za čelnike Orlandoa, da mu ponude ugovor vrijedan čak 100 miliona dolara, za naredne četiri sezone, dok su za redakcijski odbor MJSSM časopisa bili jedini izbor''- navedeno je u saopštenju. 

Glavni urednik MJSSM časopisa Duško Bjelica kaže da je ovo peta po redu zlatna plaketa koju je časopis dodijelio istaknutim sportistima koji su postigli zavidne rezultate na evropskom i svjetskom nivou.

"Među njima je i studentkinja našeg Fakulteta, rukometašica Ana Milačić koja je sa grčkim klubom AEK, osvojila titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke. Košarkaš Bojan Dubljević, crnogorski reprezentativac, sa svojim timom "Valensija" iz Španije, osvojio je  Euro kup Evrope, dok je Mario Hodžić vicešampion Evrope u karateu. Proslavljenom crnogorskom džudisti i nekadašnjem vicešampionu svijeta Srđanu Mrvaljeviću, prethodne sedmice, takođe smo dodijelili zlatnu plaketu", kazao je Bjelica. 

On je poručio da je obaveza časopisa, koji zauzima lidersku poziciju u oblasti sportskih nauka, da ovom nagradom podstiče i druge sportiste na što bolje sportske rezultate i samim tim promoviše vrijednosti crnogorskog sporta.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

maestro

Svaka cast za sve navedene sportiste koji su to sigorno izasluzili ali izvdvaja se jedno ime a to je Srdjan Mrvaljevic kojeg forsirate sa svake strane a nidje ga na mapi dzudoa nema.Zapitajte se malo, imamo jos sportova i sportista koji su za koplje ispred njega.