Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Radović objavio spisak kadetkinja

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Radović objavio spisak kadetkinja

Selektor ženske kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore Vladan Radović objavio je danas spisak košarkašica za pripreme za  Evropsko prvenstvo B divizije.

Šampionat će biti odigran u Sofiji, od 15. do 24. avgusta.

Radović računa na 18 košarkašica.

Na spisku su: Marija Leković, Jovana Savković Marija Baošić, Anastasija Stijepčević, Milena Bigović, Jovana Lučić, Ksenija Kuzmanović, Žana Tatar, Jovana Kojčinović, Kristina Vučinić, Ivana Ječmenić, Nikolina Ilić, Lana Vukčević, Anastasija Begović, Jelena Perović, Zoja Čanović, Teodora Pavićević i Jelena Bulajić.

Cna Gora će na šampionatu igrati u grupi sa Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dvije najbolje selekcije iz sve četiri grupe, dok će ostale razigravai za plasman od devetog do 23. mjesta.

Radović očekuje da će crnogorske selekcije biti bolje nego prošle godine i da će djevojke prvenstveno individualno napredovati.

"Mnogo je mlađih koje će moći i naredne godine da igraju u ovom uzrastu, cilj je da se one uvedu u reprezentativni režim i da se selektiraju na vrijeme jer nadamo se da će kasnije biti dio i A reprezentacije. Što se tiče rezultata želimo da budemo konkurentni, u suštini imamo jednu tešku grupu sa Srbijom i Slovenijom koji su čak favoriti da jure plasman u A diviziju", kazao je selektor Radović.

On je naglasio da je većina djevojaka igrala u Budućnosti ili su igrali protiv njih tokom sezone.

"Znam da ima talentovanih djevojčica, ali takođe ima dosta da se radi sa njima. Moramo vidjeti ostale ekipe u grupi, znam sastave Srbije i Slovenije jer smo igrali u regionalnoj ligi protiv tih košarkašica. U svakom slučaju borićemo se protiv svih", rekao je Radović.

On je kazao da će pripreme biti odrađene u Tivtu i da je planirano da se odigra više prijateljskih mečeva.

Ostavi komentar

0/300