Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Sigurno je dobro što smo slavili nakon tri poraza u Lionu"

| Postavio/la: Bojan Šuković

"Sigurno je dobro što smo slavili nakon tri poraza u Lionu"

Crnogorski košarkaši ostvarili su pobjedu u prvom pripremnom meču u Kini pred Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Zvezdana Mitrovića su u Jangžuu savladali Iran 89:77 i to bi moglo biti izuzetno značajno za samopouzdanje pred finiš priprema.

"Moramo biti realni, Iran je skroman rival, cilj je nam je bio da svi dobiju šansu, da se polako prilagode, pa smo rotirali dosta. Kontrolisali smo utakmicu, pobjeda nije dolazila u pitanje. Imali smo i dobre momente, sigurno je dobro što smo slavili nakon tri poraza u Lionu gdje smo možda igrali i bolje. U svakom slučaju, uvijek je lijepo pobijediti ", poručio je selektor nakon duela.

"U principu je bilo dosta lako, jer Iran, uz svo dužno poštovanje nema neki ekstra kvalitet. Ipak mnogo nam je značilo što smo poslije tri poraza protiv tri izuzetna rivala uspjeli da se vratimo i dobijemo utakmicu relativno lako. Bilo je grešaka, bilo je i lijepih momenata, idemo dalje još dva prijateljska meča pa se približavamo Svjetskom prvenstvu za koje se spremamo cijelo ljeto." istakao je Nikola Ivanović.

Naredni rival biće pobjednik meča Nigerija - Poljska, a afrička selekcija je veliki favorit u tom duelu.

"Prva provjera nakon teškog puta poslužila je da se još bolje uigramo. Nijedan meč nije lako dobiti, tako da je važno što smo ostvarili pobjedu. Mislim da Nigerija ima četiri pet igrača koji su na visokom nivou i fizički su mnogo jači od Irana. Biće sigurno teška utakmica, ali nam je vrlo važna provjera jer će utakmice na Svjetskom prvenstvu biti fizički izuzetno jake." zaključio je Radović.

Naša selekcija u subotu će odraditi jedan trening, a u nedjelju odigrati drugi meč u Jangžuu.

Ostavi komentar

0/300