9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukić ponovo sam na vrhu tabele

Ostalo

Tag Gallery
Comments 0

Đukić ponovo sam na vrhu tabele

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Danas je odigrano sedmo kolo 71. Pojedinačnog seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu za muškarce, koje se igra pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih u Vladi Crne Gore, a uz podršku The Capital Plaza centra i u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore.

Na vrh tabele se, nakon pobjede nad intermajstorom Blažom Kalezićem osamio velemajstor Nikola Đukić. On je preuzeo inicijativu žrtvujući dva pješaka i prinudio Kalezića da kapitulira pred gubitkom materijala u matnom napadu.
Mladi fide majstor Tomić je hrabrom igrom u iznudici porazio velemajstora Blagojevića, koji je produžio agoniju do bezizlazne završnice. U selektorskom derbiju Intermajstor Nikač i velemajstor Draško su u ranoj fazi igre remizirali.

Intermajstor Kontić je osvojio drugi uzastopni poen porazivši Sava Vujovića i tako izbio na drugo mjesto sa 5 poena. Intermajstor Drašković je dovodeći ga pred neodbranjivi mat, prinudio fidemajstora Mušovića da preda partiju, dok su fidemajstor Pečurica i intermajstor Lekić remizirali.

Na vrh tabele se, posle sedmog kola, vratio usamljeni Đukić sa 5,5 poena. Slijede 2 igrača sa po 5 poena, a to su Kontić i Tomić, dok grupu od 6 igrača sa 4,5 poena čine Blagojević, Kalezić, Drašković, Kisić, Nikač i Draško.

Rezultati sedmog kola:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR