13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović se sastao se regentima San Marina

Ostalo

Tag Video
Comments 0

Đukanović se sastao se regentima San Marina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Budvi sa regentima San Marina, Mikeleom Muratoreom i Nikolom Selvaom, koji borave u Crnoj Gori povodom održavanja Igara malih zemalja Evrope.

Predsjednik Đukanović ocijenio je da su bilateralni odnosi Crne Gore i San Marina izuzetno dobri, da su od obnove crnogorske nezavisnosti unapređivani u duhu međusobnog razumijevanja i povjerenja, kao i da postoji značajan prostor za njihov dalji napredak.

Tome će, kazao je Đukanović, značajno doprinijeti i posjeta visoke delegacije kao važan korak u intenziviranju političkog dijaloga koji je temelj uspješne saradnje.

“Crna Gora ovaj događaj vidi kao još jednu priliku za povezivanja i jačanje saradnje malih zemalja, i promociju sporta, ekonomskih potencijala i potvrdu otvorenosti i prijateljstva”, kazao je Đukanović.

On je posebno pozdravio održavanje ekonomskog foruma malih zemalja, kao dobru priliku za povezivanje privrednika.

U razgovoru je ocijenjeno da Crna Gora i San Marino, dvije male, prijateljske zemlje, imaju mnoge sličnosti: dugu i bogatu istoriju i značajno kulturno nasljeđe, i prepoznate kao zemlje koje poštuju tradiciju, istovremeno slijede dostignuća savremene civilizacije i posvećene su afirmaciji evropskih vrijednosti, ali i svojih osobenosti, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Regenti su iskazali veliko poštovanje za postignuća Crne Gore, ističući da i San Marino pretenduje na dinamičniji ekonomski razvoj i evropsku perspektivu.

“Čast nam je i zadovoljstvo da boravimo u Crnoj Gori zemlji bogate istorije, kulture i ljepote. Dijeli nas Jadransko more, ali su naši narodi povezani", ocijenili su Muratore i Salveo.

Regenti San Marina uputili su poziv predsjedniku Đukanoviću da posjeti njihovu državu, što je sa zadovoljstvom prihvaćno.

 Tokom razgovora prepoznate su brojne oblasti u kojima postoji obostrani interes i mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i kulture.        

 Zajednički je ocijenjeno da je za dvije zemlje izuzetno važna primjena koncepta održivog razvoja, očuvanje prirodnog ambijenta i kulturnog nasljeđa, i spremnost za saradnju u tom smislu. 

 Predsjednik Đukanović poželio je uspjeh ekipama San Marina na predstojećim Igrama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR