12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šibalić: Medalje dobra najava za Evropske igre u Minsku

Ostalo

Comments 0

Šibalić: Medalje dobra najava za Evropske igre u Minsku

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Rezultat i bronzana medalja na turrniru druge runde Centralnoevropskog kupa u streličarstvu potvrda je dobre forme i najava uspješnog nastupa na Evropskim igrama u Minsku, kazala je crnogorska reprezentativka u streličarstvu, Mina Šibalić.

Ona je u slovenačkom gradiću Petiševci, na slovenačko-hrvatskoj granici, u olimpijskoj disciplini 70 metara sa rezultatom od 597 kruga osvojila treće mjesto i postavila novi crnogorski rekord.

Šibalić je kazala da je zadovoljna nastupima ove sezone, navodeći da je na oba međunarodna takmičenja popravljala lične i nacionalne rekorde.

„Prvi turnir ove sezone bio je Gran pri u Bukureštu na kome sam postavila novi lični i državni rekord. Odličan početak sezone i sigurno ću do kraja imati još bolji rezultat. To već i pokazuje rezultat sa prošlonedeljnog Centralnovropskog kupa gdje sam popravila taj rekord. Ove sezone me očekuje učešće na još dve etape Centralnoevropskog kupa, gdje se nadam osvajanju medalje u finalu, do sada imam osvojenu srebrnu i bronzanu“, kazala je Šibalić agenciji MINA.

Ona je, komentarišući predstojeće Evropske igre u Minsku, kazala da očekuje najbolji mogući plasman.

„Konkurencija na tom nivou je dosta jaka, ali boriću se najbolje što mogu. Mislim da sam spremna da ponovo popravim rekord“, kazala je Šibalić.

Crnogorska rekorderka podsjetila je da su Evropske igre u Minsku jedan od kvalifikacionih turnira za kvotu za Olimpijske Igre u Tokiju.

„Kolike su mi šanse za ostvarenje te kvote ne mogu da kažem, ali sigurno će biti jak turnir zbog toga. Treniram za ostvarivanje te kvote i odlazak u Tokio sljedeće godine“, rekla je Šibalić.

On je naglasila da streličarstvo nije sport sa dugom tradicijom u Crnoj Gori.

„Prvi put imala sam priliku da se upoznam sa streličarstvom na školovanju u Velikoj Britaniji, do tada sam mislila da je to samo viteška vještina koja se u filmovima pojavljuje. Ljubav prema tom sportu pojavila se na samom početku kada sam na tom amaterskom početnom nivou imala jako dobre rezultate“, rekla je Šibalić.

Ona je istakla da u Crnoj Gori ima dosta ljudi koji se rekreativno bave tim sportom, navodeći da je streličarstvo najviše zastupljeno na primorju.

„Aktivno se bavi dosta manji broj, jer streličarstvo ne plaća račune, a zahtjeva velika ulaganja na takmičarskom nivou. Streličarstvo je sport koji zahtjeva potpunu i fizičku i umnu spremnost, veliku smirenost i preciznost. Ne mogu da opišem taj osećaj pri ispaljenju strele, ali do sada niko nije ostao ravnodušan prvi put kada bi probao“, kazala je Šibalić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR