Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Janović: Preko 2500 djece u školskom sportu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Janović: Preko 2500 djece u školskom sportu

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o realizaciji programa školskog sporta.

Povodom toga ministar sporta Nikola Janović je istakao da je u sistemu takmičenja u školskom sportu učestvovalo preko 2500 djece iz više od 70 osnovnih škola iz cijele Crne Gore, što svjedoči o uspješnoj realizaciji ovog projekta.

Ministar sporta i mladih se zahvalio nastavnicama i nastavnicima Fizičkog vaspitanja, koji su doprinijeli da se sistem školskog takmičenja realizuje, ali i da sama ideja zaživi među djecom, te istakao da je Ministarstvo i ovog puta uspjelo da za njihov dodatni angažman obezbijedi određene naknade.

,,Ono što je možda i najvažnije je edukacija našeg nastavnog kadra, koju smo uspjeli da obezbijedimo, uz pomoć OSCE-a, CEV-a i Odbojkaškog saveza Crne Gore. čime dodatno unapređujemo ovaj važan segment sportske oblasti. Pomenuta edukacija će omogućiti da  naši nastavnici i nastavnice  borave na seminarima u inostranstvu na kojima će imati priliku da svoja znanja u sportovima koji su u programima školskih takmičenja proširuju uz predavanja evropskih sportskih stručnjaka”, rekao je Janović.

 Osim toga, Janović je naglasio da su projekat školskog sporta podržali i partneri Monteput, Aerodromi Crne Gore, Mikrofinansijska institucija Monte Credit, Rukometni, Odbojkaški, Fudbalski, Košarkaški savezi i Školski sportski savez, koji su dali veliki doprinos realizaciji cjelokupnog projekta.

 

Ostavi komentar

0/300