Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mari: Pratiću svoj tempo, nadam se da ću napredovati

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: b92

Mari: Pratiću svoj tempo, nadam se da ću napredovati

Britanski teniser Endi Mari rekao je da postoji mogućnost da igra u singlu na ovogodišnjem Ju Es openu, ako sve bude išlo po planu.

Mari je zajedno sa Špancem Felisijanom Lopesom osvojio titulu u dublu na londonskom Kvinsu, samo 146 dana od operacije kuka.

Oni su pobijedili američko-britanski dubl Radživa Rama i Džoa Salisberija sa 7:6, 5:7, 10:5.

Mari je na početku turnira rekao da mu pobjeda nije u prvom planu, ali je poslije dobrog rezultata izrazio nadu da može da se takmiči u singlu na grend slem turniru, ranije nego što je očekivao.

Upitan o mogućnosti da zaigra u singlu na Ju Es openu, on je odgovorio: "Moguće je, da".

"Ali, nije važno, zaista. Bilo bi lijepo igrati na Ju Es openu, ali ako ne, toliko sam uživao i bio srećan poslije pobjede u prvom kolu turnira, da mi je to dovoljno. Ne moram da odem na Ju Es open i budem konkurentan i osvojim turnir da bih uživao", rekao je Mari, prenjeli su britanski mediji.

Mari je naveo da će pratiti svoj tempo i da se nada da će napredovati, prije svega na fizičkom planu.

"Ne radi se samo o povratku na teren i igranju u singlu, već da dugoročno zaštitim kuk, da moji mišići budu u ispravnoj ravnoteži, da ne utičem stalno na kuk, na isto mjesto. Moram da poboljšam opseg pokreta u kuku, pa da kada mijenjam pravac i ostalo, ima malo više slobode da se kreće. To i radim. Ne radi se samo o ovoj nedjelji ili sljedećoj nedjelji. Želim da to traje dugo, pošto je lijepo osjećati se ovako", rekao je 32-godišnji Mari.

Takmičenje na posljednjem grend slem turniru u sezoni, Ju Es openu počinje 26. avgusta i trajaće do 8. septembra.

Ostavi komentar

0/300