Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dani brzopoteznog šaha povodom 13.jula

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Dani brzopoteznog šaha povodom 13.jula

Povodom 13. jula  - Dana državnosti Crne Gore Šahovski savez Crne Gore organizuje  Dane brzopoteznog šaha, manifestaciju koja se sastoji od dva brzopotezna  turnira koji će se igrati u Podgorici i Nikšiću. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosi 2.400,00 eura.

U Petak 12. jula, u godini kada najstariji dnevni list u Crnoj Gori, Pobjeda, proslavlja 75 godina postojanja, Šahovski savez Crne Gore organizuje šahovski blic turnir. Turnir se, pod pokroviteljstvom Pobjede, od 16 sati, igra u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa, u Podgorici.

Turnir se igra na tempo igre od 3 minuta za partiju uz bonifikaciju od 2 sekunde za svaki odigrani potez, po švajcarskom sistemu u 11 kola, a biće rejtingovan jer se igra pod zastavom svjetske šahovske federacije FIDE.

Sudija turnira je internacionalni arbitar, Fide majstor Mladen Popović, od koga saznajemo da se za turnir prijavilo već blizu 60 igrača, među kojima su najjači cugeraši: inter majstor Blažo Kalezić, velemajstor Nikola Đukić, velemajstor Dragiša Blagojević, fide majstor Aleksandar Tomić, fide majstor Vladimir Pajković, velemajstor Nebojša Nikčević, fide majstor Igor Sarić, inter majstor Predrag Nikač i mnogi drugi, navedeno je u saopštenju.

Već u subotu 13. Jula održaće se Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2019, a turnir se igra u Sportskom centru u Nikšiću od 11 sati.

Ostavi komentar

0/300