9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti Univerziteta Crne Gore u tri sporta osvojili srebro i dvije bronze

Izvor: ucg.ac.me

Ostalo

Comments 1

Studenti Univerziteta Crne Gore u tri sporta osvojili srebro i dvije bronze

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U okviru EUSA Combat Games igara koje su održane u Zagrebu, od 31. jula do 3. avgusta 2019. godine, na prvenstvu Evrope za studente u karateu, kik boksu i džudou, takmičari iz Crne Gore osvojili su tri medalje, što je ukupan bilans učinka u glavnom gradu Hrvatske, saopšteno je iz UCG.

U konkurenciji kolega sa 404 univerziteta iz 36 zemalja Starog kontinenta, studenti Univerziteta Crne Gore uspjeli su da se domognu jedne srebrne i dvije bronzane medalje, što je, smatraju iz Univerziteta, ravno podvigu, imajući u vidu kvalitet preko 1.300 takmičara koji su učestvovali u ovim sportovima i tekvondou.

Sinoć su, na svečanoj ceremoniji zatvaranja Evropskog prvenstva u Zagrebu, uručene bronzane medalje ženskom karate kata timu Univerziteta Crne Gore, a koje su zasluženo pripale Jovani Marić, Milici Bjelici i Mii Roganović. Sve tri takmičarke su članice Karate kluba "Budućnost" iz Podgorice.

Takođe, bronzana medalja na ceremoniji zatvaranja igara uručena je i kik bokseru Danilu Jekniću, takmičaru Kik boks kluba "Rad" iz Podgorice i studentu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Novo Raičević prvi je džudista Univerziteta Crne Gore koji je učestvovao u finalu prvenstva Evrope. Pobjedom u polufinalnom meču sa predstavnikom Francuske, kao i u prethodnom meču, bacanjem Ura nage tehnikom, obezbijedio je prolaz u finalnu rundu, čime je osigurao srebrnu medalju. Raičević je član Džudo kluba "Akademik" iz Nikšića i student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

To je ujedno bila treća i posljednja medalja za Univerzitet Crne Gore. Njemu je odličje uručeno neposredno nakon takmičenja.

Takmičarima, trenerima i vođstvu Univerzitet Crne Gore poželio je ugodnu dobrodošlicu, puno uspjeha i sreće u daljem studiranju i takmičenjima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

sampion

bravo za sve takmicare koji su nastupili,posebno za osvajace medalja.Netreba ni zaboraviti trenera Piletica koji osvaja najvise medalja na domacim takmicenjima a evo vidim i na Evropskom.(kao trener)malo ga ko i pominje a mnogo puta je bio prvak stare Jugoslavije u karateu a i prvak Evrope. svaka cast.