Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Prva nebeska trka na Sinjajevini

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Prva nebeska trka na Sinjajevini

Mojkovac je prvi put bio domaćin planinskog maratona u formatu nebeska trka. Sportska manifestacija koja na najbolji način promoviše aktivan turizam ovog kraja održana je 10. avgusta 2019. na planini koja je manje poznata planinskih trkačima.

Uprkos najavi da će biti paklena vrućina, organizatore je iznenadio broj od preko 200 takmičara na startu iz 11 zemalja. Staza dužine 32 km sa 2.000m uspona dočekala je takmičare bez oblačka, ali u punom sjaju sa nevjerovatnim vidikovcima i surovim reljefom.

Prvi se na cilju u Gackoj pojavio duo iz Hrvatske, Danijel Krstulović Opara i Sanjin Vučan sa sjajnim vremenom od 3 sata, 53 minuta i 23 sekunde, drugoplasirani je bio Čarli Šarp iz Britanije sa 5 minuta zaostatka, dok je trećeplasirani Nikola Ilić iz Srbije stazu prešao za 4 sata i 2 minuta.

Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji zabilježila je Eva Tušar Suhadolc iz Slovenije, sa vremenom od 4 sata i 8 minuta.

"Treba napomenuti da je ovo sedmo mjesto u muškoj konkurenciji, fantastičan rezultat. Drugo mjesto zauzela je Snežana Đurić iz Srbije, sa vremenom od 4 sata i 55 minuta, dok je trećeplasiranoj Neli Lazarević iz Niša bilo potrebno 5 sati i 9 minuta da stigne do cilja.

Ovogodišnji prvijenac je doneo puno izazova i uzbuđenja za sve učesnike. Konkurencija je bila jedna od najboljih do sad. Uprkos teškim vremenskim uslovima i zahtevnim terenima svi takmičari su bezbedno završili trku, što je najbitnije za ovakve manifestacije", poručili su organizatori.

Ostavi komentar

0/300