9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mrvaljević diskvalifikovan sa Svjetskog prvenstva

Ostalo

Comments 2

Mrvaljević diskvalifikovan sa Svjetskog prvenstva

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević zvog viška kilograma diskvalifikovan je i nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Tokiju.

On je bio prijavljen u kategoriji do 81 kilogram.

Mrvaljević je kazao da posljednjih pola godine ima problema sa kilažom i da je "skidao sa 90 na 81 kilogram".

"Imao sam veliki problem i za ovo takmičenje, ali uspio sam da skinem kilažu za zvanično mjerenje i budem tačan na 81 kilogram. U džudou postoji i kontrolno mjerenje, ujutru gdje se žrijebom od svih takmičara izvlači njih čettvorica. Dozvoljena kilaža na kontrolnom mjerenju je 85 kilograma. Izvučen sam žrijebom i na kontrolnom merenju imao sam 87,3. Automatski sam disfalifikovan", rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je istakao da prvi put u karijeri nije prošao vagu.

"Žao mi je, ali takve stvari se ponekad dese. Već duže vrijeme imam ogromnih problema sa kilažom i planirao sam da mi Svjetsko prvenstvo bude posljednje takmičenje na kojem ću nastupiti u kategoriji do 81 kilogram. Činjenica da sam za jedno veče vratio preko šest kilograma govori o tome koliko sam napora uložio da na zvaničnom mjerenju skinem kilažu i kolikom sam stresu i dehidraciji izložio svoj organizam", rekao je Mrvaljević.

On je istakao da mu je žao što se to desilo na najbitnijem takmičenju u olimpijskom ciklusu i šampionatu kojem je posvetio čitavu godinu i uložio mnogo truda.

"Pokušaću da u novoj kategoriji do 90 kilograma nadoknadim propušteno i do kraja kvalifikacija ispunim olimpijsku normu", zaključio je Mrvaljević.

Od crnogorskih takmičara u Tokiju u petak nastupiće još Jovana Peković (do 78), Anto Dubreta (do 100) i Danilo Pantić (do 100 kilograma).

Peković je slobodna na startu, dok je u drugom kolu, u petak, očekuje bolja iz duela između predstavnica Portugala, Patrisije Sampajo i TajpehHui ŠuVang Hsu.

Istog dana boriće se Pantić i Dubreta.

Dubreta se sastaje sa predstavnikom Kanade, Kajlom Rejesom, dok Pantića očekuje meč protiv predstavnika Filipina, Dejva Karla Aseneta.

U trećem kolu nastup je završio Jusuf Nurković u kategoriji do 66 kilograma.

Šampionat u Tokiju okupio je 840 takmičara iz 147 država svijeta.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mijodrag L.

Ovo je bruka za Crnu Goru, ovo je samozvani direktor, a ima i jos grdji predsjednik tzv Novog Dzudo Saveza, Čađenović, taj je još zalosnija priča od ovoga, ako ima kud. Sve borba za pare, i privilegije, a ove slike od Mrvaljevica i Cadjenovica prednjače u tome.

hm

Totalno amaterski. Vrijeme je da prepustis nekom mladjem mjesto!