Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

ŠSCG ispratio reprezentaciju na Evropsko prvenstvo u šahu

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

ŠSCG ispratio reprezentaciju na Evropsko prvenstvo u šahu

Rukovodstvo Šahovskog saveza Crne Gore (ŠSCG) ispratilo je reprezentaciju Crne Gore u sastavu velemajstor Nikola Đukić, velemajstor Dragiša Blagojević, velemajstor Dragan Kosić, inter majstori Luka Drašković i Blažo Kalezić, na Evropsko ekipno šahovsko prvenstvo, koje se ove godine igra u Batumiju (Gruzija).

Reprezentaciju vodi dugogodišnji selektor velemajstor Milan Draško. Prvenstvo počinje 24. oktobra i traje devet dana, a pokrovitelj i ove aktivnosti ŠSCG je Ministarstvo sporta i mladih.

Na takmičenju učestvuje 40 reprezentacija, a Crna Gora je 31 nosilac, po rejtingu.

Bez obzira na ovu poziciju, očekivanja selektora i reprezentativaca su visoka i svi se nadaju dobar rezultat.

Očekivanja su da ozbiljno iskustvo velemajstora i borbenost mladih igrača doprinesu mnogo boljem plasmanu nego što je rejting. 

”Imamo velike ambicije, ali naša očekivanja nisu prevelika, to jest očekujemo da ostvarimo rezultat od 20-25 mjesta”- kazao je reprezantitavac Luka Drašković.

Selektor Reprezentacije Milan Draško kaže da je veliko zadovoljstvo biti dio takmičarske atmosfere ovako velikih takmičenja kakva su Olimpijade i Evropska prvenstva.

“Na ovo Prvenstvo idemo ovjenčani nekom vrstom slave sa prošlogodišnje Olimpijade, koja je takođe igrana u Batumiju, kada smo dijelili od 25-38 mjesta od preko 180 ekipa. Vjerujem da ćemo igrati dobro, to je iskusna ekipa i optimista sam”-zaključuje Draško.  

 

Ostavi komentar

0/300