9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radonjić želi da zablista na prvenstvu Evrope

Ostalo

Comments 0

Radonjić želi da zablista na prvenstvu Evrope

Izvor: Pobjeda.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Pet godina bio je u boksu, bio i reprezentativac Crne Gore, ali i kada je napustio ,,magični četvorougao“ nije napustio sport. Sasvim neočekivano, s obzirom na to da je sa 16 godina prvi put počeo da trenira u teretani, a prije tri godine ušao u svijet bodibildinga. Riječ je 27-godišnjem Anđelku Radonjiću iz Podgorice, koji se uveliko sprema za brojna takmičenja ove godine, a fokus je na Evropsko prvenstvo.

- Uvijek sam volio individualne sportove jer za sve pobjede sam sam zaslužan, a isto tako za sve greške i poraze mogu samo samog sebe da krivim. Bodibilding je takav da jedino težak rad, odricanje i vjera u samog sebe od vas pravi šampiona i dovodi do cilja - ističe na početku razgovora Anđelko Radonjić.

Prvi put Anđelko je nastupio na takmičenju Serbian open, koje je održano u aprilu prošle godine u Beogradu, gdje je iako debitant zauzeo šesto mjesto u svojoj kategoriji.

- Na nagovor mog trenera Stefana Jovanića sam odlučio da izađem na to takmičenje, a taj dobar rezultat mi je ujedno bio i motivacija da uložim još više truda za pripreme za naredna takmičenja. Uskoro slijedi serija takmičenja. Prvo je prvenstvo Crne Gore, zatim ću nastupiti na Kupu Srbije, a onda učestvujem na Diamond kupu u Čačku, koje je jedno od najprestižnijih takmičenja u IFBB federaciji. Sve to biće na neki način uvertira za Evropsko prvenstvo, koje se održava u aprilu u Španiji - dodao je Radonjić, koji nastupa u kategoriji fizik, koja je uvrštena u kalendar takmičenja svjetske bodibilding asocijacije prije sedam godina, a specifična je jer takmičar ne smije imati pretjeranu količinu mišićne mase niti definiciju kakva se tretira kao standard u bodibildingu.

- Zaključno sa Evropskim prvenstvom napustam fizik kategoriju i onda prelazim u sljedeću kategoriju, odnosno klasik fizik i mislim da tu imam velike šanse zbog mog odnosa struka i ramena, jer mi je struk jako uzak, a ramena široka i to se super boduje pored mojih jakih nogu.

Kao i u ostalim sportovima, povrede su sastavni dio, ali Radonjić nije imao težih povreda.

- Imao sam povredu lijevog koljena. Meniskus je ispao iz ležišta, hrskavica je u jednom dijelu bila oštećena i došlo je do istegnuća tetiva. Uz adekvatnu terapiju i savjete doktorice uspješno je sanirana povreda, tako da sada maksimalno treniram - objašnjava Radonjić.

Radonjić svakodnevno trenira u teretani ,,Bemax Gym“, gdje takođe održava grupne treninge boksa, ali ima i indvidualne treninge.

- Veliku zahvalnost dugujem ,,Bemax Gym“ teretani, gdje imam mogućnost da obavljam treninge na najmodernijim sprava, što daje efektivnije rezultate.

Sati i sati provedeni u teretani jasno je da zahtijevaju i velika odricanja.

- Bodibuilding je stil života koji zahtijeva mnogo odricanja, mnogo truda, rada i discipline. Mnogo toga propuštam u životu zbog ovog sporta. Imam sina od dvije godine kojeg ne vidim po par dan zbog treninga i priprema. Trudim se to da nadoknadim van sezone. Ali imam podršku porodice i prijatelja i to me tjera da idem ka svojim snovima. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR