10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
USNCG uručilo priznanja najboljima u 2017. godini

Izvor: Onogošt.me

Ostalo

Tag Gallery
Comments 0

USNCG uručilo priznanja najboljima u 2017. godini

Izvor: Mina

Autor: Bojan Sukovic

  • Viber

Rukometaš Vuko Borozan najbolji je sportista Crne Gore u 2017. godini, u tradicionalnom 63. izboru Udruženja sportskih novinara (USN).

Borozan, koji je proglašen i u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, u dresu Varadra osvojio je Ligu šampiona i SEHA ligu, a crnogorsku reprezentaciju predvodio je do plasmana na Evropsko prvenstvo.

On je u anketi dobio 37 glasova.

Borozan zbog bolesti nije prisustvovao svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih u Nikšiću.

Najbolji novinar u izboru USN je Kosta Bošković iz Dnevnih novina.

"Nagrada mi mnogo znači, jer je dolazi od kolega, a poznato je koliko je dobrih novinara u Crnoj Gori. Lijepo je znati da neko prati i cijeni vaš rad. Takođe ona je satisfakcija za sve urađeno, za velika odricanja i motiv za budući rad. Zahvalio bih se Udruženju na lijepom gestu. Nagradu posvećujem svom sinu Nikoli", kazao je Bošković.

Najbolji mladi novinar je Ana Popović sa Portala analitika.

"Čast mi je što sam dobitnica tako laskavog priznanja. Drago mi je i zbog činjenice što se moj rad cijeni i vrednuje kao kvalitetan od uvaženih kolega sportskih novinara. Nagrada će mi poslužiti kao podstrek za budućnost i dalji rad", kazala je Popović.

Nagradu za najboljeg dopisnika podijelili su Boro Odalović i Milutin Stešević, saradnici više medija.

Stešević, koji je i golman reprezentacije sportskih novinara Crne Gore, od reprezentativnih kolega nagrađen je i kompletom sportske opreme.

Udruženje je za ostvarene rezutate u 2017. godini posebnim priznanjima nagradilo Ivanu Nikolić, Milenu Jovanović, Bojana Boškovića, Marija Hodžića, ženski kata tim Budućnosti, Univerzitetsku karate reprezentaciju, kadetsku košarkašku reprezentaciju, Džudo klub Akademik, Žarka Jankovića, Dejana Vukčevića, Vuka Dragutinovića i Stefana Vukotića.

Za pomoć i podršku u realizaciji aktivnosti Udruženja nagrađeni su predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić, Paraolimpijski komitet, Fakltet za sport i fizičko vaspitanje, a priznanja su uručena i Nikšićkoj pivari, firmama Fors Montenegro, Leđea, Uniprom i NTC.

Specijalna priznanja dobili su Amer Ramusović za razvoj sporta i sportskog novinarstva kao baštine, Zoranu Poleksiću za objavljenu knjigu o golbalu i Dušanu Vujoviću za jubilarnu 500. emisiju Sve o sportu na televiziji Korona.

Nagrađen je i Vlado Jovićević priznanjem za višegodišnji razvoj sportskog novinarstva u Crnoj Gori.

Rektor Univerziteta Crne Gore, Danilo Nikolić uručio je Zlatnu plaketu profesoru Milanu Žvanu sa Univerziteta u Ljubljani, dok će Zoranu Miloševiću sa Univerziteta u Novom Sadu biti uručena naknadno.

Zlatnom plaketom nagrađen je i časopis Crnogorske sportske akademije.

Predsjednik USN, Veselin Drljević, kazao je da vjeruje da će naredna, 2018. biti sportski uspješnija od ove godine.

"Sportskim novimarima želim u narednoj godini puno sreće, redovne plate i manje stresa. I mnogo više slobodnog novinarstva", kazao je Drljević.

Na svečanosti su uručene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su diplomirali u posljednjih šest mjeseci.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR