11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Napravili smo veliki broj tehničkih grešaka"

Rukomet

Comments 0

"Napravili smo veliki broj tehničkih grešaka"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Odsustvo Đurđine Jauković i činjenica da je Milena Raičević već poslije 20-ak minuta morala van igre, odrazili su se na izdanje tima u Danskoj, a Kopenhagen je potvrdio da je tim koji zna da kažnjava greške protivnika golovima iz kontri, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (31:20) u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona.

Adžić je istakao da su njegove izabranice napravile veliki broj tehničkih grešaka, te da su pokazale nesigurnost u napadu, uz lošu realizaciju sa šest metara. Prve procjene nakon obavljenih pregleda govore da povreda Raičević nije teže prirode, ali će tačna dijagnoza biti poznata nakon dodatnih pregleda koji će biti obavljeni u Podgorici, kazao je Adžić.

- Bilo je teško pripremati se za Kopenhagen bez Jauković, što se i vidjelo. Tehničke greške nijesu karakteristične za nas, niti da ih pravimo u obimu kao što je to bilo danas. Kopenhagen je tim koji maksimalno zna da koristi takve situacije i kažnjava protivnika. Dok je Raičević bila u igri, bilo je mnogo manje grešaka, a nakon njenog izlaska iz igre, bilo ih je mnogo više. Pojavila se i nesigurnost u napadu, pa je Kopenhagen mogao da razvija igru koja mu odgovara. Nije bila dobra ni realizacija sa šest metara, uz sve slabosti koje smo pokazali u napadu i u vraćanju u odbranu. Ovo je iskustvo za igračice koje su dobile priliku nakon Mileninog izlaska i vjerujem da će doprinijeti njihovom razvoju i spremosti da preuzmu odgovornost kada je to neophodno – kazao je Adžić.

Kapiten Milena Raičević je zbog povrede koju je doživjela prilikom nezgodnog pada na rame, morala da napusti igru već u 21. minutu. Prvi pregledi obavljeni su u Kopenhagenu, a preliminarne procjene ljekara su da nije u pitanju teža povreda.

- Vjerujem da povreda neće biti teže prirode. Po povratku u Crnu Goru biće obavljeni dodatni pregledi, ali prve procjene koje smo dobili od danskih doktora su da se ne radi o ozbiljnijoj povredi i da nije stradalo samo rame, već da su u pitanju određeni ligamenti. U pitanju je rame koje je možda i nedovoljno oporavljeno, ali je Milena zahvaljujući sjajnom radu uspjela da ga sačuva i da igra.

Poraz od Kopenhagena praktično, znači i kraj nade da se može osvojiti prvo mjesto u grupi. U preostala dva kola, ''plave'' će se boriti za drugo mjesto sa Rostovom, koji naredne nedjelje stiže u Podgoricu.

- U narednih sedam dana moramo da uradimo sve da se objedinimo i da podignemo samopouzdanje tima i poštovanje za sve ono što spremamo pred svaki duel. U nedjelju ćemo probati da se suprotstavimo Rostovu na najbolji mogući način i to u sastavu koji budemo imali na raspolaganju. Vjerujem da i sastav koji je iznio teret meča u Kopenhagenu nakon Milenine povrede može mnogo bolje nego što je to pokazao danas, a vidjećemo koje djevojke će biti spremne za Rostov i za šta će to biti dovoljno – zaključio je Adžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR