8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora spremna na suorganizaciju Evropskog prvenstva

Rukomet

Comments 0

Crna Gora spremna na suorganizaciju Evropskog prvenstva

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crna Gora je spremna na suorganizaciju Evropskog rukomentnog prvenstva za žene 2022. godine, saopšteno je nakon sastanka crnogorskog premijera Duška Markovića i predsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaela Viderera.

Iz Vlade je saopšteno da su Marković i Viderer razgovarali o Svjetskom rukomentnom prvenstvu za žene koje bi trebalo da bude održano 2022. godine u Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji.

Navodi se da je Marković upoznao gosta sa strateškim politikama Vlade među kojima je jedna od najznačajnijih dalji razvoj sporta uz afirmaciju vrhunskih sportista i njihovih rezultata kao i unapređenje sportske infrastrukture širom zemlje.

"Zaključeno je da je Crna Gora u sklopu dalje podrške vrhunskom sportu i promociji države preduzela adekvatne korake na organizaciji ovog takmičenja uz dragocjenu podršku Evropske rukometne federacije", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je u vezi sa tim razgovarano i o potrebi da u Glavnom gradu bude izgrađena multifunkcionalna sala za sportove, ali i održavanje koncerata i druge namjene. 

Zaključeno je da bi novi objekat predstavljao važnu kariku u daljem afirmisanju sporta ali i važan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi Crne Gore i Glavnog grada, o čemu će odluka biti donijeta na osnovu adekvatnih analiza Ministarstva sporta i mladih i drugih nadležnih organa.

Navodi se da su sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović, potpredsjednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR