11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić: Vrijeme će pokazati značaj pobjede u Vlčei

Izvor: zrkb.me

Rukomet

Comments 0

Adžić: Vrijeme će pokazati značaj pobjede u Vlčei

Izvor: zrkb.me

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Pobjeda u Vlčei višestruko je značajna, a vrijeme će pokazati pravu vrijednost dva osvojena boda na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, kazao je trener Dragan Adžić nakon trijumf protiv rumunskog šampiona (21:20) u četvrtom kolu Lige šampiona. Adžić je istakao da su sve djevojke bile na najvišem nivou i na pravi način iznijele teret gostovanja na vrućem terenu, uz napomenu da će ovaj duel koristiti i reprezentaciji Crne Gore, jer rumunski tim u svojim redovima ima reprezentativke Rumunije, Španije i Mađarske. U narednom kolu, ''plave'' gostuju Brestu, jedinom timu koji ih je ove sezone porazio u elitnom takmičenju, a Adžić očekuje dobro izdanje svog tima.

"Ova dva boda vrijede nevjerovatno mnogo i vrijeme će pokazati njihovu pravu vrijednost. Veoma su značajni i za najiskusnije, ali i za mlade djevojke na kojima počiva budućnost kluba, ali i reprezentacije. Veoma sam zadovoljan kako su sve djevojke iznijele teret na ovom vrućem terenu i bilo je zadovoljstvo poslije sedam godina ponovo igrati u Vlčei. Ovaj duel će puno značiti i djevojkama koje očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu, jer Ramniku Vlčea u svojim redovima ima sedam rumunskih, dvije španske i jednu mađarsku reprezentativku" – kazao je Adžić nakon pobjede u Vlčei.

Nakon startnog poraza od Bresta, naše šampionke su vezale tri pobjede i uhvatile pravi ritam u sezoni u kojoj je cilj plasman na finalni turnir u Budimpešti. Narednog vikenda slijedi okršaj upravo protiv francuskog tima i prilika za revanš za neočekivani poraz na startu.

- Tek nakon utakmice u Brestu, možemo da se vratimo na duel protiv tog tima i poraz koji smo doživjeli u Podgorici, da analiziramo da li je bio koristan ili ne. Vjerujem da smo sada puno spremniji i da možemo da odigramo dobar meč i na tom terenu. Brest je pobijedio Mec u francuskom prvenstvu, igra fenomenalno i znamo kakav nas ispit očekuje naredne nedjelje. Ipak, vjerujemo da imamo kvalitet da im se suprotstavimo na pravi način i da se revanširamo za poraz u Podgorici.

Na gostovanju u Vlčei, povredu je doživjela golmanka Anastasija Babović, ali Adžić vjeruje da nije u pitanju ozbiljniji problem.

Za duel protiv Bresta u nedjelju, osvajač dva trofeja Lige šampiona vjeruje da će moći da računa na kapitena Milenu Raičević i golmanku Marinu Rajčić, koje su propustile gostovanje u Rumuniji.

- Vjerujemo da povreda Babović nije teže prirode. I ona i sve druge mlade igračice su dale nemjerljiv doprinos ovoj pobjedi, a iskustvo i kvalitet koji imamo u čitavom timu su ono što nas čini ponosnim. Sve zajedno je donijelo željeni rezultat u Vlčei. Raičeić i Rajčić su ostale u Podgorici, radile su maksimalno prethodnih dana, kako bi se oporavile i bile spremne za gostovanje u Francuskoj. Ostaje da se vidi da li će biti spremne za taj duel – zaključio je Adžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR