17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Morali smo ranije da prelomimo meč u svoju korist"

Rukomet

Comments 2

"Morali smo ranije da prelomimo meč u svoju korist"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je u Kumamotu selekciju Kazahstana 30:21 (13:11) u drugom kolu C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu. To je drugi trijumf naše selekcije, nakon što je na startu slavila protiv Senegala 29:25 (14:15).

Izabranice selektora Pera Johansona ni u drugom meču na šampionatu nijesu bile na najvišem nivou, ali su na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu i napravile lijepu uvertiru za ono što ih očekuje u nastavku prvenstva. Slijedi dan pauze, a potom prvi od tri meča odluke za plasman u glavnu rundu – protivnik će biti Mađarska.

- Zadovljan sam zbog ubjedljive pobjede i što su sve igračice dobile priliku. Naravno morali smo da ranije prelomimo meč u svoju korist. Kazahstan ima specifičan način igre i bili su težak protivnik do samog finiša, kada smo pokazali bolji karakter. Dobro je što smo odmorili nekoliko igračica i sada se okrećemo narednih mečevima – kazao je selektor Per Johanson.

''Lavice'' su tokom cijelog meča bile su u vođstvu, ali su greškama dozvoljavale rivalu da zaostatak smanji na gol.

Tek u finišu slomile su otpor protivnika i stekle dvocifrenu prednost.

- I protiv Kazahstana je kao i protiv Senegala bilo teže nego što smo očekivale. Zadovoljna sam što smo izvukle maksimum i upisale drugu pobjedu, ali se nadam da nam se greške neće ponavljati, jer je sada svaki naredni protivnik ozbiljniji. Pokazale smo karakter i kada nam nije išlo, slijedi nam dan odmora, a onda mečevi u kojima želima da pokažemo zbog čega smo u Japanu i što želimo – kazala je golmanka Marta Batinović.

Crna Gora će u trećem kolu, u utorak u sedam sati, igrati sa Mađarskom.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Duki

Poveo je Sanju Premovic koja nije standardna ni u Buducnosti, MORAMO kupiti dobrog lijevog beka koji ce zamijeniti Kacu Bulatovic koja je pri kraju karijere, bojim se da ovako ne ide.

duki

Nije mi jasno zasto treba velicat ovu pobjedu.aua vecem dijelu utakmice licili smo na amatersku ekipu, bezbroj gresaka u odbrani , slabo organizovan napad.Ne mogu da shvatim da Djina Jaukovic sa visinom od 185 cm ne moze da skoci i da puca preko bloka nego sve suteve salje sa zemlje.