Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hrvat novo pojačanje Jadrana Carine

| Postavio/la: Bojan Šuković

Hrvat novo pojačanje Jadrana Carine

Donedavni vaterpolista zagrebačke Mladosti Marino Čagalj, sa kojom je osvojio ovogodišnju Regionalni Ligu, novo je pojačanje hercegnovskog Jadrana Carine. Rođeni Splićanin, koji igra na poziciji beka, prva vaterpolo znanja stekao je u Mornaru čiji član je bio do 23. godine.

Osvajač je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, 2011. godine u Rijeci, za juniore. Godinu kasnije na EP osvojio je bronzu, a 2013. godine dolazi do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, za igrače do 20 godina. Nastupao je 15 puta, u Svjetskoj ligi, za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Talentovani vaterpolista potpisao je dvogodišnji ugovor sa Jadranom i kazao da ga je na dolazak u Jadran navelo veliko poštovanje koje ima prema crnogorskom šampionu i želja za igračkim napredovanjem.

-Ono što Jadran radi već par godina jesu fenomenalni rezultati, izvan svojih mogućnosti. Došao sam da pomognem ekipi da zadrži primat u Crnoj Gori i da se po mogućnosti napravi iskorak u nekim drugim takmičenjima, regionalnom. Bitno je da se dobro igra, da je ekipa dobra, da se pobjeđuje, rekao je Čagalj.

Smatra da je svaki igrač koji je zaigrao u kapici Jadranovih boja, značajno napredovao u svojoj vaterpolo karijeri.

-Jadranu Carine mogu pružiti srce i svoje zalaganje. Takođe i neke igračke karakteristike, odbrana mi je jača strana. Dio u kojem želim napredovati je napadački dio, pojasnio je Čagalj.

Uprava Jadrana vjeruje da će se Marino dobro uklopiti u ekipu, jer je pored svega generacijski blizak sa ostalim izabarnicima Vladimira Gojkovića.

-Dovođenjem mladog igrača izuzetno smo ojačali bekovske pozicije, te smatramo da će u tandem sa Dimitrijem Obradovićem odbrana dobro funkcionisati, poručio je direktor kluba Miloš Mračević.

Ostavi komentar

0/300