15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CRNOGORSKI PARADOKS – ruski servis na braniku EU

Stav

Comments 12

CRNOGORSKI PARADOKS – ruski servis na braniku EU

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Stav Darka Šukovića

Piše: Darko Šuković

Ako se Evropska unija brani u Podgorici, Junker komotno može početi da prima saučešće. Ne zato što joj, ovdje, na braniku kobajagi stoje dojučerašnji plaćenici Rusije, već što u takvima Han i Orav stvarno vide zaštitnike evropskih vrijednosti! Takvo iščašenje na periferiji, govori kako je nešto trulo i bolesno u Briselu!

Dramatični su izlivi straha da bi „diktator“ Đukanović mogao nadjačati „proevropskog“ premijera Markovića, pa uključiti desni „migavac“ i, umjesto prema Briselu, okrenuti Crnu Goru prema Istoku! Nebitno je, sad, što samo golem komad kolumnističke budale može shvatiti ulazak Crne Gore u NATO, kao Đukanovićev most prema – Rusiji! Tu nema analogije ni sa Titovim manevrom na Neretvi, kamo li veze sa političkom stvarnošću.

„Sputnjici“ iz naših sokaka

Za naravoučenije bitno je što „crveni alarm“ zbog navodnog zahlađenja prema EU, gori na adresama koje je nedavno istraživanje ANTIDOT-a (sponzorisao ga NATO) označilo kao ključna uporišta propagande protiv ulaska Crne Gore u Alijansu! To istraživanje, inače, nikome ovdašnjem nije otkrilo ništa novo. „Sputnjici“ iz naših sokaka radili su za šlepere rubalja, otvoreno i posvećeno, sve ono što je izvorno ruska, za te prilike osnovana medijska logistika, radila u Srbiji.

No, najbitnije je što tri ključne ambasade: EU, SAD i Njemačke, nijesu registrovale koje su se medijske kuće i NVO stavile na uslugu Kremlju! Sudeći, barem, po tome što su isti parapolitički korpus koristili ( i dalje koriste) Rešetnjikov i Han, Železnjak i Orav, Pak i Štajnaker... Što se u iste kase slivao (i sliva) ruski novac, via „Tetka“ Daka i evropski, via Delegacija EK u Podgorici!? Ruski, doduše, ilegalno, evropski samo netransparentno!!!

Istina, ni tri pomenute ambasade nijesu bez uticajnih „stafera“, zapravo ponajboljih izdanaka „pravoslavne omladine“, koje je Amfilohije rasporedio na vrijeme i đe treba. Oni, često, jesu filter kroz koji ambasadori gledaju crnogorsku stvarnost. Pa, ipak, konačna slika o Crnoj Gori ne formira se u tako ozbiljnim sistemima na osnovu klipinga kamufliranih pitomaca SPC i(li) analiza hohštaplera, poput pseudopopa „Kujavskog“?

Muvlja pamet

Mitropolit Amfilohije voli da Crnogorce opiše kao ljude „muvlje pameti“! Zlatousti Moračanin umije i bolje („volovi“, „kopilad“, „nakot“...), ali je baš nedostojni insekt lozinka za ulazak u njegovu ideološko-političku platformu, ogrnutu mantijom i namirisanu tamjanom. Amfilohijeve su interpretacije crnogorske prošlosti, naime, kreirane da prolaze kao po(d)mazane kod onih koji ništa ne znaju, slabo razumiju i slijepo vjeruju. Čija pamet, dakle, pastira neizbježno asocira na muvu.

Poput prvosvještenika, ni ekselencije u čijem nam se liku predstavlja Zapad, crnogorsku javnost, nažalost, ne drže za bog zna kako umnu! Da je drugačije, ne bi koristili ofirani i izraubovani ruski servis da građanima plasiraju briselski pogled na našu stvarnost. Dakin Zelenko, prosto, ne može postati savremeni Trojanski konj.

U intervjuu sa Latinkom Perović samo sam nagovijestio tezu, koja mi sada izgleda potpuno potvrđena. Polazna osnova - EU je do daljnjega stavila tačku na proširenje, ali niko u EK nije spreman da to zvanično izgovori. Razrada i zaključak- umjesto priznanja da je već Junkerova komisija stavila Zapadni Balkan na „ler“ i da je jasno kako će naredna, nakon izbora za Evropski parlament 2019. biti toliko „desna“ da na proširenje neće ni pomišljati, stvari treba predstaviti takvim da izgleda kako je, zapravo, jedini problem u nespremnosti država-kandidata. Prije svega one koja je najdalje odmakla u ispunjavanju evropskih standarda i najbliža članstvu u EU – Crne Gore! Oruđe za takvu propagandu Brisela su „džuboks mediji“ (Senad Pećanin), poput koncerna Vijesti, koji sad za eure rade ono što su nedavno radili za rublje (konvertovane u dolare, preciznosti radi) i nekoliko NVO!

Ko stvarno loše kapira

No, ko, uistinu, sve vrijeme demonstrira manjak sposobnosti da razumije pulsiranje crnogorskog društva?

Mitropolit crnogorsko-primorski pronašao je u „muvljoj pameti“ Crnogoraca uzrok svih svojih teških poraza: razlaz Crne Gore i Srbije, nezavisnost Kosova, članstvo Crne Gore u NATO... sve do stalnog izmicanja titule patrijarha. Frustracija nije objašnjenje, zna to i Amfilohije, ali radije krivca traži izvan sebe.

Arogancija nije pamet. Od kada je Štefan File sastavio ekipu iz medija i civilnog sektora za svoj opsesivni obračun sa Đukanovićem, svi nasljednici zaboravljenog komesara koriste istu, loše odabranu četu! I sa njom uredno bilježe poraz za porazom. Ko god da je na terenu njome upravljao: Bertolini, Drobnič, Orav... ishod je bio isti.

S visokim stepenom pouzdanosti da se zaključiti kako ovo partnerstvo ne doprinosi kredibilitetu Evropske unije. No, krug ljudi u kojem se kreće Aivo Orav dovoljno je uzak da Estonac, može biti, živi u uvjerenju kako mu ide dobro.

U tom slučaju, još jedan kandidat za primanje saučešća, reklo bi se?

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrin

Sreca sto je Djukanovic u startu izabrao Wasington a ne Berlin. Na zalost Djindjic je obratno uradio. Amerika nas nece ostavit bezglavim briselcima! Ne umiju ni granicu sacuvati a oce da su na svjetskoj sceni! A tek odbrana,da nije Amerika u Nato...

Radun

Vrhunska analiza Darka Sukovica... sve stavio na svoje mjesto... A oni sto su se ranije prodavali za rublje konvertovane u dolare,(vojvodi Andriji, DF-u, Amfilohiju, Rusima...) sada se opet prodaju za eure gore navedenim... Nista novo od NVO i MM (Medijske Mafije)...

Emilija

Vedeta NVO zajednice i zastitnica ruskog medijskog korpusa, izdaje se za intelektualku a u stvari je rodonacelnica treš novinarstva. Izdaje se kao ekspert za kvalitet akademskih studija, plagijata i sl, a studirala jedan od najlaksih fakulteta vise od deset godina!