16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fotografija dokaz da su u proteste “Žutih prsluka” umiješani i ruski obavještajci?

Svijet

Tag Gallery
Comments 0

Fotografija dokaz da su u proteste “Žutih prsluka” umiješani i ruski obavještajci?

Izvor: Blic

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ruske specijalne službe bi mogle biti umiješane u organizaciju antivladinih protesta u Francuskoj, napisala je Služba bezbjednosti Ukrajine.

Radikalni elementi u Francuskoj dejstvuju "pod rukovodstvom“ pripadnika FSB i Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije (GRU), tvrdi SBU.

Kao dokaz ovih optužbi na račun Rusije, ukrajinski resor je objasnio fotografiju iz Pariza na kojoj se vide dva čovjeka u žutim prslucima koji drže zastavu samoproglašene Donjecke Narodne Republike.


"Međunarodne granice nijesu prepreka za rusku hibridnu agresiju. Prljave metode Kremlja ruše evropsku stabilnost, pošto u njoj vide prijetnju po sebe", saopštio je predsjednik Službe bezbjednosti Ukrajine Vasilij Gricak.

Osim toga, u saopštenju se navodi da ruske specijalne službe, koje iza leđa mirnih demonstranata organizuju nemire i nasilje u Francuskoj, navodno spremaju slične provokacije u Belgiji, Njemačkoj, Španiji, Bugarskoj i drugim državama Evrope.

Centar Pariza je juče bio blokiran zbog novih žestokih antivladinih demonstracija "žutih prsluka“. Poslije cjelodnevnih sukoba demonstranata i snaga reda, francuski ministar policije je rekao da je situacija pod kontrolom. U protestima širom Francuske učestvovalo je 125.000 ljudi, više od stotinu je povrijeđeno, a oko 1.700 uhapšeno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR