16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp: Moguće vanredno stanje

Izvor: Foto: Reuters/Joshua Roberts

Svijet

Comments 0

Tramp: Moguće vanredno stanje

Izvor: Beta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Američki predsjednik Donald Tramp nagovijestio je da bi uskoro mogao da proglasi vanredno stanje i upotrebi sredstva iz vojnog budžeta za izgradnju zida duž američko-meksičke granice pošto nije uspio da ubijedi Kongres da mu obezbijedi direktno finansiranje za taj projekat.

Kako prenosi Glas Amerike, Tramp je sletio u Mekalen, u saveznoj državi Teksas, da bi se iz prve ruke uvjerio kako teku napori da se na granici suzbije ilegalna imigracija.

Tramp je rekao da će “vjerovatno” proglasiti vanredno stanje ukoliko ne bude mogao da postigne dogovor sa opozicionim demokratama o sredstvima za finansiranje zida.

“Imam apsolutno pravo da proglasim vanredno stanje”, rekao je Tramp novinarima.

“Nijesam to još uradio, možda ću. Ukoliko ne bude dogovora, vjerovatno ću to uraditi. Skoro da mogu da kažem definitivno”, rekao je američki predsjednik.

S obzirom na to da nema nagovještaja o okončanju djelimičnog zatvaranja vlade, zbog kojeg 800.000 federalnih službenika 20. dan ili ne radi ili radi, a ne prima platu, Tramp je rekao da neće prisustvovati predstojećem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Predsjednik američke Centralne banke Džerom Pauel je poručio da ukoliko vlada ostane zatvorena na duži period, da će to negativno uticati na najveću svjetsku ekonomiju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR