Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kastaner: Oni koji zovu na protest Žutih prsluka znaju da će biti nasilja

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: N1

Kastaner: Oni koji zovu na protest Žutih prsluka znaju da će biti nasilja Reuters/Philippe Wojazer

Osobe koje pozivaju na demonstracije u Francuskoj i na deveti protest "Žutih prsluka" znaju da će biti nasilja i prema tome imaju svoj dio odgovornosti, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner.

Kastaner je ocijenio da će oni koji dolaze da protestuju u gradovima, gdje se očekuju neredi i štete, biti saučesnici u takvim nasilnim demonstracijama.

Za sjutra je najavljeno deveto okupljanje "Žutih prsluka" od 17. novembra, i to sigurno u Parizu i Buržu, a francuske vlasti strahuju da će biti novog nasilja poslije onog prošle subote.

"Oni koji pozivaju na demonstracije sjutra znaju da će biti nasilja i prema tome imaju svoj udio u odgovornosti. Neka stvari budu jasne", rekao je Kastaner.

On je rekao da je lako da se kaže da će se izaći u neki kvart i sve lomiti, i ukazao da se nalaze u Francuskoj, zemlji gdje postoje prava i dužnosti, među kojima i odgovornost.

"Može se pozivati na pobunu, može se pozivati na lomljenje, neki to čine, ali neka onda preuzmu odgovornost", rekao je on i osudio one koji se kriju.

Ostavi komentar

0/300