12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sa Rusijom je sve moguće

Svijet

Comments 0

Sa Rusijom je sve moguće

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Sjedinjene Američke Države ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umiješanosti u Venecueli.

To je izjavio mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima.

U intervjuu za "Glas Amerike" Foler je ocijenio da se Rusija ponaša kao "ranjeni, oslabljeni medvjed" koji se bori protiv demokratskih interesa u regionu.

“Mislim da je sa Rusijom sve moguće. Vidjeli smo šta su uradili u Siriji i mislim da moramo da budemo spremni za sve što bi moglo da se dogodi u budućnosti", kazao je Foler.

Upitan šta se očekuje kada je riječ o situaciji u Venecueli, za kakve se opcije sprema Južna komanda američke vojske, Foler je odgovorio da se "koncentrišu na podršku političkom i diplomatskom rješenju".

"A, kao što se može i očekivati od vojnog komandanta, radimo na tome da obezbijedimo američke građane, diplomate i imovinu i na to su usredsrijeđeni naši napori", rekao je američki admiral.

Na konstataciju novinarke da je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da u Venecueli postoje aktivne ćelije stranih boraca koji su ratovali u Siriji, Foler je poručio da je "duga, zloćudna ruka Irana svuda širom svijeta, a njihov surogat, libanski Hezbolah, je na samom kraju te ruke".

Na pitanje da li to znači da oni jesu u Venecueli, admiral je kazao da "ima apsolutno poštovanje prema državnom sekretaru".

"On ima duboka moralna uvjerenja i govori istinu", rekao je Foler.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR