10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Orban majkama više djece obećava neplaćanje poreza i subvencije

Svijet

Comments 1

Orban majkama više djece obećava neplaćanje poreza i subvencije

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Mađarski premijer Viktor Orban obećao je da žene koje rode četvoro ili više djece biti oslobođene plaćanja poreza na prihod kako bi podstakao rast stanovništva u zemlji.

Orban, koji je posljednjih godina postao najglasniji desničarski protivnik imigracije u Evropi, smatra da je bolje motivisati Mađare da imaju više djece nego dozvoliti imigrantima iz muslimanskih zemalja da uđu u zemlju.

"Širom Evrope ima sve manje djece, a odgovor Zapada je imigracija - rekao je Orban u godišnjem obraćanju naciji.

"Oni žele da nadoknade nedostatak djece tako što će pustiti što više migranata da uđu u zemlju... Mi, Mađari, razmišljamo drugačije. Umjesto brojeva, želimo mađarsku djecu. Za nas migracija znači predaju - dodao je on.

Orban, čija je partija "Fides", zahvaljujući antiimigracionoj platformi, na izborima prošle godine pobjedila treći put zaredom, izrazio je nadu da će poslije izbora u maju sve evropske institucije biti pod kontrolom "anti-imigracionih snaga".

Orban je istakao da su evropski narodi stigli do "istorijske prekretnice" i kritikovao "države s mješovitim stanovništvom", koje su posljedica priliva imigranata. Kako je ocijenio, taj proces se odvija tako brzo da će se transformacija hrišćanskih zemalja u zemlje u kojima su hrišćani manjina desiti još za "njegovog života".

"To je karta bez povratka - rekao je Orban.

"Ovo je odgovor Mađarske (na smanjenje populacije), a ne migracija - rekao je Orban i, između ostalog, najavio sljedeće mjere: svaka žena mlađa od 40 godina koja se uda prvi put dobiće kredit u visini deset miliona forinti (31.417 eura), koji će morati da otplati za tri godine. Ako rodi još jedno dete, moraće da otplati samo trećinu, a poslije trećeg djeteta, neće morati da vrati ništa.

Osim toga, biće poboljšani programi kreditiranja za kupovinu stanova, a garancije će, zavisno od broja djece, preuzeti država. Porodicama s najmanje troje djece pri kupovini automobila sa najmanje sedam sjedišta sljeduju subvencije u visini 2,5 miliona foritni (7,8 miliona eura). Žene koje su rodile četvoro ili više djece, ubuduće će do kraja života biti oslobođene obaveze plaćanja poreza na prihod.

Orban je u govoru istakao da je "Brisel uporište novog internacionalizma", a da je "imigracija njihovo oruđe".

"Takav Brisel finansira američki milijarder Džordž Šoroš, čiji je plan da uništi identitet evropskih naroda masovnom imigracijom muslimana, smatra mađarski premijer.

Dok je premijer govorio, njegovi protivnici su se okupili u Budimpešti. Bio je to najnoviji u nizu mitinga protiv vlade koji su počeli u decembru, nakon što je parlament usvojio "ropski zakon", koji omogućava poslodavcima da od radnika traže dodatne prekovremene radne sate.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

misica

svaka cast presjednice na ispravnoj politici ,i nase majke setaju ulicama trazeci pravdu ali ih niko ne vidi,i nasa djeca nemaju nista makar za slatkis,kad cujete govornike tece med i mleko ali izgleda samo njima ,dabogda im iskijalo jednog dana.