7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Tajanijevo izvinjenje djeluje mi neiskreno"

Izvor: Foto: EPA-EFE/ Patrick Seeger

Svijet

Comments 0

"Tajanijevo izvinjenje djeluje mi neiskreno"

Izvor: b92

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Izjava predsjednika EP Antonija Tajanija prošle sedmice prilikom obilježavanja Dana sjećanja u Bazovici mogla da bude shvaćena u smislu teritorijalnih pretenzija.

To je poručio slovenački premijer Marjan Šarec .

STA prenosi, nazivajući Tajanijevo obraćanje "kontroverznim", da je Šarec kazao da osjeća da Tajanijevo izvinjenje nije bilo iskreno i da bi bilo pravično da se Tajani zbog te izjave povuče sa funkcije, ali premijer Slovenije sumnja da će se to desiti. 

On je gostujući sinoć na slovenačkoj državnoj televiziji govorio i o odluci njegove stranke Lista Marjana Šareca da na izbore za Evropski parlament u maju izađe samostalno, a odgovorio je i na kritike vezane za odluku slovenačkih vlasti da vođu venecuelanske opozicije i predsjedavajućeg Nacionalne skupštine Huana Gvaida priznaju kao privremenog predsjednika Venecuele. 

Slovenački premijer je iznio tvrdnju da je situacija u tom slučaju bila složena pošto je, prema njegovim rečima, Ljubljana dvije godine uzalud čekala da "riješim (predsjednika Venecuele) Nikolasa Madura dozvoli Sloveniji da ima ambasadora u Karakasu na nerezidencijalnoj osnovi, iz ambasade u Brazilu. "Slovenija je čekala dvije godine, nije dobila dozvolu i onda povukla zahtjev", rekao je Šarec.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR