Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Broj stradalih raste: Najmanje 207 mrtvih, preko 400 ranjenih na Šri Lanki, sedam osumnjičenih uhapšeno

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: BBC

Broj stradalih raste: Najmanje 207 mrtvih, preko 400 ranjenih na Šri Lanki, sedam osumnjičenih uhapšeno FOTO: CNA

Najmanje 207 osoba je poginulo, a više od 400 je ranjeno u Šri Lanki u više eksplozija na nekoliko lokacija uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnom gradu, rekla je policija, a prenosi BBC.

Eksplozije su prijavljene na nekoliko lokacija, u crkvama i hotelima, prema policijskim podacima. Kako BBC javlja, bilo ih je najmanje šest, u tri crkve i tri hotela.

Među poginulima je i najmanje devetoro stranaca.

කටුවපිටිය පල්ලියේ කුමක් හෝ පිපීරීමක් ???? @AzzamAmeen pic.twitter.com/3YlieWOlCa

Eksplozije su se dogodile gotovo istovremeno.

Među poginulima su vjernici i hotelski gosti, prenosi AP.

Premijer Ranil Vikremesinge zakazao je hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Ministar informisanja, ujedno i zamjenik ministra obrane, Ruvan Vijevardene izjavio je da je sedam osumnjičenih za napad uhapšeno.

Većinu od osam eksplozija izveli su bombaši samoubice.

Dve turističke agencije su potvrdile da su se eksplozije dogodile u hotelima u Kolombu. Lokalna TV prikazala je oštećenja na hotelima Sinamon Grand, Šangri-La i Kingsberi.

Jedna od pogođenih crkava, Crkva sv. Sebastiana u Negombu objavila je fotografije razaranja unutar crkve na svojoj Facebook stranici na kojoj se vidi krv na klupama i podu te zatražila pomoć javnosti.

Za eksplozije još niko nije preuzeo odgovornost. 

Vlada zatvara škole na dva dana. Škole neće raditi sjutra i prekosjutra. Radilo se o planiranom, koordiniranom napadu, javlja reporer BBC-a sa mjesta događaja. Povećane su sigurnosne mjere u vazdušnim lukama širom zemlje, uključujući i onu glavnu.

Komentari

ESKO,

Na početku najoštrije osuđujem ovaj teroristički čin.Vi kažete Za eksplozije još niko nije preuzeo odgovornost. Danas tkz.Nezavisna TV Vijesti sa"profesionalnošću" na dnevniku u Pola 5 javila je "...da su teroristički napad izveli islamski teroristi"Oni znaju a ni Vlada Šri Lanke nezna ,nije saopštila ko su napadači.Uzgred u Šri Lanci su česti napadi na kršćane i muslimane kojih je zajedno tek oko 17%,od budista koji su preko 80%. Čestitam USKRS svim koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru.

Ostavi komentar

0/300