16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Američka mornarica izvela vježbe u Arapskom moru

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Tag Video
Comments 0

Američka mornarica izvela vježbe u Arapskom moru

Izvor: Agencije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Američka mornarica saopštila je da je izvela vježbe u Arapskom moru s udarnom grupom nosača aviona poslatom u Persijski zaliv radi borbe protiv navodne, nespecifične prijetnje iz Irana.

Mornarica je saopštila da su vježbe i obuka izvedeni sa grupom nosača aviona US S Abraham Linkoln u koordinaciji sa američkim marincima, odražavajući „ubojitost i agilnost SAD da odgovore na prijetnju”, kao i da odvraćaju od konflikta i štite američke strateške interese.

U vježbama su učestvovale i amfibijska grupa i 22. ekspediciona mornarička jedinica koje su takođe razmještene u zoni operacija američke Pete flote u Persijskom zalivu, prenosi AP.

Vježbe su, kako je saopšteno, izvedene u petak i subotu.

Peta flota američke ratne mornarice sa sjedištem u Bahreinu prethodno je objavila na Fejsbuku da su zemlje članice Savjeta za saradnju u Zalivu (GČ) započele pojačane bezbjednosne patrole u međunarodnim vodama područja Persijskog zaliva, prenosi Tanjug.

Bahrein, kao saveznik SAD, upozorio je juče svoje državljane da ne putuju u Irak i Iran i zatražio od onih koji su već u tim zemljama da se vrate „odmah” zbog svoje bezbjednosti.

Istovremeno, saudijski ministar spoljnih poslova Adel al Džubeir saopštio je da Saudijska Arabija želi da izbjegne rat u regionu, ali je spremna da odgovori „svom snagom i odlučnošću” nakon prošlonedjeljnih napada na saudijske tankere i naftna postrojenja.

On je na pres konferenciji optužio Iran da nastoji da destabilizuje region i pozvao međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost i zaustavi tu zemlju u takvim nastojanjima, javio je Rojters.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR