Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Priznao da mu je plaćeno 50.000 dolara za posao: Kokain vrijedan milijardu dolara prevozio Budvanin?

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: NBC news

Priznao da mu je plaćeno 50.000 dolara za posao: Kokain vrijedan milijardu dolara prevozio Budvanin? Foto: AP

Američke federalne vlasti zaplijenile su juče u Filadelfiji kokain čija je ulična vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara.

U pitanju je jedna od najvećih zapljena kokaina u istoriji SAD. Na teretnom brodu "MSC Gajan" otkriveno je 16,5 tona droge, a podignute su federalne optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru.

Na osnovu podataka iz sudske dokumente mediji prenose da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tijasage. Pojedini mediji pišu da je Đurašević Crnogorac porijeklom iz Budve.

Federalni agenti tvrde da su njih dvojica utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom koji su u dva navrata prišli teretnom brodu.

''Ovo je najveća zapljena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku'' - objavila je prethodno na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

Federalne vlasti zaplijenile su 15.000 kilograma kokaina, vrijednog milijardu dolara, u brodskoj luci u Filadelfiji, saopštili su zvaničnici u utorak. 

Tamošnji mediji pišu da je Đurašević priznao krivicu.

Đurašević je priznao da je, sa četiri druge osobe koje su nosile maske utovarao mrežama drogu na brod.

Đurašević je kasnije navodno rekao agentima da mu je plaćeno 50.000 dolara za ulogu u toj šemi. On je navodno rekao policiji da je Tiasaga jedan od članova posade koji su mu pomogli da natovari kokain.

Tiasaga je navodno rekao agentima da je Đurašević upravljao dizalicom koja je prenosila pakete kokaina na brod, te da je droga pristigla iz šest različitih brodova tokom noći dok je brod plovio između Paname i Coronela, a da je dodatnih osam brodova donijelo više kokaina dok se brod kretao na sjever između Coronela, Perua i Paname.

Komentari

Zoran,

Lelleee bratko sta ti šće ovo u zivotu.

Kiks,

Dobro si zaradio momce. Sad jednu 14000god robije dok ti i kosti ne istruhnu..

Ostavi komentar

0/300