11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Priznao da mu je plaćeno 50.000 dolara za posao: Kokain vrijedan milijardu dolara prevozio Budvanin?

Izvor: Foto: AP

Svijet

Tag Video
Comments 2

Priznao da mu je plaćeno 50.000 dolara za posao: Kokain vrijedan milijardu dolara prevozio Budvanin?

Izvor: NBC news

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Američke federalne vlasti zaplijenile su juče u Filadelfiji kokain čija je ulična vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara.

U pitanju je jedna od najvećih zapljena kokaina u istoriji SAD. Na teretnom brodu "MSC Gajan" otkriveno je 16,5 tona droge, a podignute su federalne optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru.

Na osnovu podataka iz sudske dokumente mediji prenose da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tijasage. Pojedini mediji pišu da je Đurašević Crnogorac porijeklom iz Budve.

Federalni agenti tvrde da su njih dvojica utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom koji su u dva navrata prišli teretnom brodu.

''Ovo je najveća zapljena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku'' - objavila je prethodno na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

Federalne vlasti zaplijenile su 15.000 kilograma kokaina, vrijednog milijardu dolara, u brodskoj luci u Filadelfiji, saopštili su zvaničnici u utorak. 

Tamošnji mediji pišu da je Đurašević priznao krivicu.

Đurašević je priznao da je, sa četiri druge osobe koje su nosile maske utovarao mrežama drogu na brod.

Đurašević je kasnije navodno rekao agentima da mu je plaćeno 50.000 dolara za ulogu u toj šemi. On je navodno rekao policiji da je Tiasaga jedan od članova posade koji su mu pomogli da natovari kokain.

Tiasaga je navodno rekao agentima da je Đurašević upravljao dizalicom koja je prenosila pakete kokaina na brod, te da je droga pristigla iz šest različitih brodova tokom noći dok je brod plovio između Paname i Coronela, a da je dodatnih osam brodova donijelo više kokaina dok se brod kretao na sjever između Coronela, Perua i Paname.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Lelleee bratko sta ti šće ovo u zivotu.

Kiks

Dobro si zaradio momce. Sad jednu 14000god robije dok ti i kosti ne istruhnu..