12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kremlj istakao važnost sastanka Rusija - SAD - Izrael u Jerusalimu

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Kremlj istakao važnost sastanka Rusija - SAD - Izrael u Jerusalimu

Izvor: beta.rs

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Kremlj je istakao važnost sastanka nacionalnih bezbjednosnih savjetnika iz SAD, Rusije i Izraela koji će u ponedjeljak početi u Jerusalimu, nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu objasnio da je taj dogadjaj "vrlo važan za stabilnost Bliskog istoka u nemirnim vremenima".

"To je veoma važan kontakt. Učesnici će razmijeniti poglede o situaciji o regionu, posebno rješenje na Bliskom istoku, proces traženja rješenja u Siriji i druga pitanja, koja smatraju neophodnim za diskusiju" - prenio je sinoć Tass izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Dan ranije je Netanjahu govorio o važnosti sastanka sekretara Ruskog bezbjednosnog savjeta Nikolaja Petruševa, nacionalnog savjetnika za bezbjednost SAD Džona Boltona i njihovog izraelskog kolege Meira Ben-Šabata.

"Nadamo se da će zajednički rad dovesti do zajedničkih praktičnih koraka čiji je cilj da se stabilizuje situacija u Siriji i čitavom Bliskom istoku"- rekao je portparol Petruševa, Jevgenij Anošin.

Eran Lerman, potpredsjednik Jerusalimskog instituta za strategiju i bezbjednost, rekao je da se takvi sastanci obično održavaju na mjestima poput Ženeve, a da činjenica što će se sada održati u Izraelu pokazuje da je ta zemlja "značajan igrač u međunarodnim događajima te vrste i šamar u lice Irancima".

Za Irance je rekao da su "stajali rame uz rame s Rusijom" u spasavanju sirijskog predsjednika Bašara Asada, ali su im se poslije putevi razišli.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR