22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

22° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iran: Američki napadi bez uspjeha

Izvor: Ilustracija

Svijet

Comments 0

Iran: Američki napadi bez uspjeha

Izvor: b92

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Ministar telekomunikacija Irana Muhamed Džavad Azari Džahromi poručio je na Tviteru da američki sajber napadi na iranske ciljeve nijesu bili uspiješni, prenosi Rojters. 

Agencija navodi da je objava iranskog ministra uslijedila nekoliko dana nakon medijskih izvještaja o tome da je Pentagon pokrenuo dugo planirani sajber napad kako bi onesposobio iranske sisteme za lansiranje raketa.

Podsjeća se da su napetosti uvećane između dugogodišnjih neprijatelja Irana i SAD nakon što je američki predsjednik Donald Tramp u petak saopštio da je otkazao vojni napad koji je trebalo da bude izvršen u znak odmazde zbog iranskog obaranja američke bespilotne letjelice.

Prema informacijama "Jahu njuza", Pentagon je međutim u četvrtak pokrenuo dugo planirani sajber napad, a "Vašington post" objavio da su meta iranski sistemi za lansiranje raketa.

"Oni pokušavaju iz sve snage, ali nijesu uspijeli da izvedu napad. Mediji su pitali da li ima istine oko sajber napada protiv Irana o kojima se priča. Prošle godine smo neutralisali 33 miliona napada na (nacionalni) fajervol", tvitovao je iranski ministar Džahromi koji je napade na iranske kompjuterske mreže nazvao "sajber-terorizmom".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR