Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tramp naimenovao Melanijinu saradnicu za portparolku Bijele kuće

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Beta/AFP

Tramp naimenovao Melanijinu saradnicu za portparolku Bijele kuće Foto: Beta

Predsjednik SAD Donald Tramp je za portparola Bijele kuće postavio Stefani Grišam koja je do sada bila u timu njegove supruge, izjavila je Melanija Tramp.

"Stefani Grišam (42) je s nama od 2015. godine, a predsjednik i ja ne možemo da zamislimo nikog boljeg od nje da služi administraciji naše zemlje", navela je Trampova supruga na Tviteru.

Grišam treba da zamijeni Saru Sanders (36) koja krajem juna odlazi s mjesta portparolke Bijele kuće.

Nova portparolka će biti i direktorka za komunikaciju Bijele kuće.

Poslije Šona Spajsera i Sare Sanders, Stefani Grišam je treća osoba koja je dobila tu prestižnu, ali veoma zahtjevnu poziciju u okviru Trumpove administracije. 

Ona će biti zadužena za isticanje i odbranu stavova administracije, ali i za reagovanje na "tvitove" američkog predsjednika i na kritiku kojoj je on izložen. 

Sara Sanders, veoma bliska Trampu koji je hvalio borbenost te svoje "ratnice", proteklih mjeseci je prekinula tradiciju koja je bila čvrsto uspostavljena - svakodnevni brifing u novinarskoj sali Bijele kuće.

Stefani Grišam dolazi sa iskustvom s mnogo manje zahtevnog mjesta, direktorke za komunikacije predsjednikove supruge.

Ona je zapamćena kako je 2018. godine pred novinarima branila Melani Tramp koja je u posjetu pritvoru za djecu migranata na granici Meksika došla u jakni s krupnim natpisom na leđima "Zaista me nije briga, a vas?" ("I really don't care, do you?").

Grišam je svoju šeficu branila tvrdeći da je "to samo jakna" i rekavši da se "nada da mediji neće odlučiti da se bave njenom odjećom".

Ostavi komentar

0/300