Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mogerini: Ne vidimo da Iran značajno krši sporazum

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Agencije

Mogerini: Ne vidimo da Iran značajno krši sporazum Foto: Beta

Nuklearni sporazum sa Iranom i dalje je "živ", iako se nalazi u najkomplikovanijoj fazi od kad je potpisan prije četiri godine, saopštila je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Ona je kazala da učesnici nuklearnog sporazuma s Iranom ne smatraju da kršenje koje čini Teheran predstavlja značajno nepridržavanje sporazuma.

Mogerini je, na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka ministara spoljnih poslova država članica EU u Briselu, kazala da učesnici sporazuma nijesu naznačili bilo kakvu namjeru da pokrenu mehanizam zbog kršenja.

"Opcija u kojoj nema nuklearnog sporazuma sa Iranom bila bi užasna za sve uključujući i one koji su odlučili da se povuku iz dogovora", ocijenila je Mogerini.

Ona je rekla da je puna primjena nuklearnog sporazuma ključna za stabilnost situacije i izbjegavanje eskalacija u dijelu svijeta koji je "kritičan za bezbjednost".

Prema riječima Mogerini, iako je u teškoj fazi, sporazum o nuklearnom programu Irana je i dalje instrument koji se koristi kako bi se rješavala nuklearna pitanje sa Iranom.

Ostavi komentar

0/300