7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Iran: Otkrili smo 17 CIA špijuna u zemlji, slijedi smrtna kazna

Svijet

Comments 0

Iran: Otkrili smo 17 CIA špijuna u zemlji, slijedi smrtna kazna

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Iranske vlasti saopštile da su otkrile špijunsku mrežu CIA agenata koji su "vršljali" po Iranu, prenijela je poludržavna iranska agencija Fars.

"Velika američka sajber-špijunska mreža kojom rukovodi CIA otkrivena je u Iranu. Nekoliko agenata je uhapšeno", saopštio je jedan zvaničnik iranske obaveštajne agencije, a prenio Rojters i Sputnjik internešenel.

Agencija Fars je prenijela da je taj zvaničnik izjavio da je identifikovano 17 špijuna CIA, a da je nekoliko njih osuđeno na smrt. Nije jasan broj osuđenih, a neke agencije su prenijele da je riječ o bar jednom špijunu CIA.

Sputnjik internešenel je prenio da je u junu već ubijen jednog od uhapšenih "špijuna". Riječ je o Džalalu Hadž Zvaru, koji je navodno sarađivao sa CIA a radio je u iranskom ministarstvu odbrane.

Takođe, objavljeno je i da je ta akcija Irana pokrenuta u junu i da su s Teheranom na otkrivanju tajnih agenata CIA bili angažovani i obaveštajci drugih zemalja, ali se ne navodi kojih.

Očekuje se reakcija SAD, koja je s Iranom već mjesecima u sve većem i većem sukobu, najprije oko povlačenja Vašingtona iz iranskog nuklearnog sporazuma, a zatim i oko "igre" sa napadnutim i zaplijenjenim tankerima u Persijskom zalivu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR