8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kim Džong Un obišao novu podmornicu

Izvor: Foto:Wikipedia

Svijet

Comments 0

Kim Džong Un obišao novu podmornicu

Izvor: Beta

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un obišao je novu podmornicu, a posebnu pažnju je posvetio njenim borbenim sistemima, nedjelju dana pošto je Pjongjang upozorio protiv skorih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD.

Državna agencija KCNA je prenijela da će ta podmornica biti raspoređena u Japanskom moru, ali bez iznošenja detalja o njenoj opremi i lokaciji inspekcije.

"Vrhovni lider je čuo sve detalje o njenim operativnim i taktičkim sposobnostima kao i o borbenim sistemima", navela je KCNA.

Sjeverna Koreja je prošle nedjelje upozorila da bi zajedničke vojne vježbe Vašingtona i Seula mogle imati posledice po najavljenu obnovu pregovora sa SAD, kao i da bi Pjongjang mogao ukinuti moratorijum na raketne i nuklearne probe.

Kim i predsjednik SAD Donald Tramp su se prošlog mjeseca sreli u Demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje i saglasili se da nastave razgovore posle više mjeseci blokade. Međutim, u međuvremenu nije bilo nijednog sastanka dvije strane.

U Južnoj Koreji se nalazi skoro 30.000 američkih vojnika, a njihovi godišnji manevri s desetinama hiljada južnokorejskih vojnika uvijek izazivaju bijes Pjongjanga. Sjeverna Koreja te manevre smatra "generalnom probom" invazije na svoju teritoriju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR