10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hongkong: Demonstranti odbacili platformu za dijalog

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Hongkong: Demonstranti odbacili platformu za dijalog

Izvor: Agencije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Organizatori protesta u Hongkongu odbacili su plan gradske liderke Keri Lem da uspostavi platformu za dijalog, ocijenivši da je riječ o zamci koja ima za cilj da dovede do gubitka vremena.

Članovi Građanskog fronta za ljudska prava oglasili su se nakon što je Lem najavila da će formirati platformu za dijalog sa građanima po hitnom postupku kako bi se riješile razlike i okončali protesti. 

Vong Jik-Mo iz Građanskog fronta za ljudska prava rekao je da Lem ne odgovara na zahtjeve protestnog pokreta, koji uključuju "istinsku demokratiju" i nezavisnu istragu o navodnoj brutalnoj upotrebi sile policije.

"Ne vjerujemo Keri Lem, ne vjerujemo njenim lažima", rekao je on, prenosi AP.

Drugi član tog fronta, Džimi Šam, poručio je da ako Lem želi dijalog, treba da dođe na proteste.

Građanski front za ljudska prava organizovao je nekoliko protesta protiv vlade koji su privukli veliki broj ljudi proteklih mjeseci, dok su mnoge druge grupe, koje su se pridružile tom pokretu bez lidera, organizovale sopstvene skupove.

Lem je ranije danas najavila da će formirati platformu za dijalog sa građanima po hitnom postupku i poručila da će se pozabaviti žalbama na policiju, nakon što su ovog vikenda održani mirni protesti protiv vlasti.

Protesti u Hongkongu, koji su jedan od najvećih izazova za kineskog predsjednika Si Ðinpinga, počeli su u junu zbog protivljenja zakonu o ekstradiciji koji omogućava da se osumnjičenima sudi u matičnoj državi Kini.

Zakon je u međuvremenu suspendovan, a protesti su prerasli u širu borbu za demokratiju u toj bivšoj britanskoj koloniji koja je 1997. vraćena pod kinesku kontrolu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR