Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali..."

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: index.hr

"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali..." Foto: Screenshot YouTube

FBI je u poneđeljak u Indianapolisu uhapsio vozača kamiona koji je za nekoliko dana planirao izvesti masovnu pucnjavu u crkvi u saveznoj državi Tenesi, javlja USA Today.

Prema optužnici, Tomas Metju Mekviker (38) planirao je ovoga četvrtka vatrenim oružjem izvesti napad na crkvu u gradu Memfisu.

FBI je o njegovim namjerama izvijestio Mekvikerov prijatelj koji je 12. avgusta kontaktirao savezne vlasti i rekao da njegov prijatelj planira masovnu pucnjavu i samoubistvo.

"Razmišljam o tome da pucam na crkvu, ali se bojim kako će to uticati na moju porodicu nakon što mene više neće biti“, napisao je Mekviker 9. avgusta u poruci prijatelju.

Nije naveo razlog za planirani napad, ali je prijatelju pričao o "duhovnim zmijama" i zlim "entitetima" koji su ga napadali i mučili.

Mekvikerova majka je 12. avgusta rekla agentima FBI-ja da on ima pištolj Ruger P90, uzima ljekove za šizofreniju te povremeno koristi kokain i metamfetamin.

Mekviker je putem telefona ispričao jednoj poznanici da će "pucati" u crkvu u Memfisu. Ona je kazala da joj je to govorio ljutim tonom i dodala kako je rekao da namjerava uzeti svoj nož i prerezati grkljan svešteniku.

FBI je nadgledao Mekvikera i saznao kako je od svog poslodavca zatražio slobodan dan za 22. avgust i naveo kako ga planira provesti  u Memfisu.

FBI je na temelju tih informacija odmah reagovao i uhapsio Mekvikera prije nego što je uspio ostvariti svoje namjere.

Ostavi komentar

0/300