13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Salvini: Liga će se još jača vratiti u vladu

Svijet

Comments 0

Salvini: Liga će se još jača vratiti u vladu

Izvor: RTS

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Pred desetinama hiljada pristalica bivši italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini obećao je da će se njegova Liga vratiti u vladu sa još više snage nego ranije.

U svom poznatom euroskeptičnom stilu upozorio je evropske saveznike na slabom francuskom, njemačkom i engleskom da italijanski narod nije ničiji sluga.

Salvini je na godišnjem skupu desničarske Lige u gradu Pontida u Lombardiji rekao da nikada neće odustati jer Italija očekuje sve, daje riječ onima koji su mislili da je umoran i da mu je potrebna pauza, da će raditi više nego ranije.

"Više volim da sada prepustim sedam ministarskih mjesta izdajnicima jer ćemo ih za nekoliko mjeseci ponovo osvojiti interesom i transparentnošću", rekao je Salvini.

Dok je Salvini smanjio svoje često vatrene tonove, pozivajući pristalice da budu strpljivi i pristojni u političkim raspravama, govornici koji su se na bini pojavili prije njega govorili su o revoluciji i otporu, a članovi stranke su napali italijanskog novinara Gada Lernera.

Salvinijeve pristalice očigledno nijesu obeshrabrene nakon njegovog pogrešnog političkog proračuna zbog kojeg njegova stranka više nije u vladi, pa su nosili brojne transparenta kojima su tražili izbore, kao i šalove sa natpisom "Salvini zauvek" i majice s parolom "Salvini premijer".

Ovogodišnje okupljanje ima dodatni značaj jer Salvini pokušava da uspostavi svoju bazu kao opoziciju novoj vladajućoj koaliciji koju čine pokret Pet zvijezda i Demokratska stranka.

Anketa objavljena u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Italijanska koaliciona vlada koju su činili između Salvinijeva desničarska Liga i pokret Pet zvezdica raspala se prošlog mjeseca, kada ju je Salvini iznenada "proglasio mrtvom" i raspisao izbore.

Prošle nedjelje je predsjednik Italije Serđo Matarela zamolio Đuzepea Kontea da predloži koaliciju Pet zvjezdica i opozicione Demokratske stranke.
 
 
 
 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR