Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bubnjevi na prepunom stadionu dočekali Trampa

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Bubnjevi na prepunom stadionu dočekali Trampa

Zaglušujući bubnjevi obilježili su ulazak i rukovanje predsjednika Donalda Trampa i indijskog premijera Narendra Modija na pozornici prepunog teksaškog stadiona.

Oni su tom prilikom poslali poruku o jedinstvu te dvije najvećhe svjetske demokratije uprkos tenzijama u trgovinskim odnosima, navodi AP.

Tramp je govorio o rastu američkog izvoza u Indiju, milijardama dolara koje Indija troši na američku odbrambenu opremu, kao i zajedničkim vježbama sa Nju Delhijem.

Američki predsjednik je takođe razgovarao i o sigurnosti granice, važnom pitanju za kada je riječ o Teksasu, saveznoj državi koja se graniči sa Meksikom.

"Preduzimamo do sad nezabilježene akcije da osiguramo svoju južnu granicu i zaustavimo ilegalnu imigraciju", rekao je Tramp.

Oko 50.000 Amerikanaca indijskog porijekla prisustvovalo je mitingu u Hjustonu, gdje su povicima "Modi! Modi! Modi!" pozdravljali indijskog premijera.

Modi je na bini domaćina predstavio kao "ličnog prijatelja, prijatelja Indije, velikog američkog predsjednika" koji je - kako je citirao Trampov politički slogan, "riješio da Ameriku ponovo učini velikom".

"Gospodine predsjedniče, u Hjustonu možete čuti otkucaje ovog velikog partnerstva na proslavi dviju najvećih svjetskih demokratija", poručio je Modi, a Tramp se zahvalio na pozivu da učetvuje na mitingu koji je jedno od najvećih okupljanja indijske dijaspore u istoriji.

To je bio njihov treći susret u nekoliko mjeseci, kako se navodi, a najvjerovatnije će se lideri Indije i SAD sresti ponovo u utorak na marginama Generalne skupštine UN.

Ostavi komentar

0/300