13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erdogan: Neće biti prekida vatre u Siriji dok se ne ostvare ciljevi

Svijet

Comments 0

Erdogan: Neće biti prekida vatre u Siriji dok se ne ostvare ciljevi

Izvor: N1

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kategorički je odbacio američki prijedlog da interveniše radi uspostavljanja prekida vatre na sjeveru Sirije, navodeći da se to neće dogoditi dok se ne ostvare turski ciljevi.

On je, takođe, rekao u razgovoru za list Hurijet da ulazak sirijske vojske u grad Manbidž ne predstavlja vrlo negativan razvoj događaja za njegovu zemlju, ukoliko to znači da je ta oblast ispražnjena od kurdskih sirijskih boraca.

Erdogan je ponovio da odbacuje zahtjeve američkih vođa.

“Oni nam kažu da proglasimo primirje. Mi nikad ne možemo da proglasimo primirje dok Turska nije protjerala terorističku organizaciju sa svoje granice. Oni na nas vrše pritisak da prekinemo operaciju. Imamo jasan cilj, ne brinu nas sankcije”, rekao je Erdogan novinarima u avionu kojim se vraćao iz Azerbejdžana.

Ankara je prije sedmicu krenula u vojnu ofanzivu na sjeveru Sirije u cilju da potisne sa svoje granice sirijske kurdske borce iz Jedinica za zaštitu naroda (YPG), koji su inače saveznici SAD u borbi protiv ekstremista Islamske države.

Potpredsjednik SAD Majk Pens sastaće se sjutra sa Erdoganom sa ciljem da se odmah postigne prekid vatre na sjeveru Sirije.

Pens će doći u Tursku sa šefom američke diplomatije Majkom Pompeom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Robertom O’Brajenom i američkim izaslanikom za Siriju Džejmsom Džefrijem.

Kako je navedeno, Pens će ukazati da američki predsjednik Donald Tramp namjerava da zadrži kaznene sankcije Turskoj dok se ne nađe rješenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR