Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Svjedočenje američkog diplomate: Tramp pritiskao Ukrajinu da istraži Bajdena

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Srna/N1

Svjedočenje američkog diplomate: Tramp pritiskao Ukrajinu da istraži Bajdena EPA-EFE/SHAWN THEW

Diplomata u američkoj ambasadi u Kijevu Dejvid Holms tvrdi da je predsjednik SAD Donald Tramp lično vršio pritisak na Ukrajinu da sprovede istragu protiv bivšeg potpredsjednika Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera.

Holms je u iskazu pred Kongresom o opozivu američkog predsjednika rekao da Trampa uopšte nije zanimala Ukrajina, već samo njegova eventualna politička dobit, piše "Gardijan". 

On je opisao telefonski razgovor Trampa i američkog ambasadora u EU Gordona Sondlanda od 26. jula.

Ovaj razgovor je uslijedio dan nakon što je Tramp razgovarao sa novim ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim, od koga je tražio "uslugu" i predložio da Ukrajina sprovede istragu protiv Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera.

Sondland je razgovarao sa Trampom iz jednog restorana u Kijevu, gdje je ručao sa Holmsom i još dvojicom američkih kolega.

Prema riječima Holmsa, Tramp je govorio toliko glasno da je Sondland morao da odmakne telefon od uha. Sondland, bogati hotelijer koji je donirao milion dolara za inauguraciju Trampa, rekao je predsjedniku da ga Zelenski obožava i da će da sprovede istragu, kao i da će učiniti sve što on od njega zatraži.

Ostavi komentar

0/300