Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sazvan hitan sastanak Svjetske zdravstvene organizacije zbog smrtonosnog virusa

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Tanjug/B92

Sazvan hitan sastanak Svjetske zdravstvene organizacije zbog smrtonosnog virusa Foto: Wikipedia

Svjetska zdravstvena organizacija održaće u srijedu sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve zbog epidemija koronavirusa u Kini.

Očekuje se da ta svjetska organizacija donese odluku da li je epidemija smrtonosnog virusa u Kini predstavlja vanrednu situaciju na međunarodnom nivou.

To se navodi u saopštenju SZO, a koje je objavljeno nakon što se virus, koji je prvi put otkriven u gradu Vuhan - gdje je zaraženo skoro 200 osoba, proširio na druge kineske gradove, uključujući Peking i Šangaj i nakon što je otkriveno da ima zaraženih i van granica Kine, prenio je sinoć Rojters.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija prethodno je danas potvrdila da se novi koronavirus, koji izaziva upalu pluća, prenosi sa osobe na osobu i da je zarazio pojedine pripadnike medicinskog osoblja, prenijela je zvanična kineska novinska agencija Sinhua.

Džong Nanšan, stručnjak za respiratorne bolesti i šef tima zdravstvene komisije koji istražuje epidemiju, potvrdio je da su dva slučaja zaraze u kineskoj provinciji Guangdong nastala prenošenjem s čovjeka na čovjeka, prenio je Rojters.

Kina je potvrdila ukupno 217 slučajeva koronavirusa na svojoj teritoriji, koji su prvi put otkriveni u centralnom gradu Vuhan.

Do sada je zvanično potvrđeno da je upala pluća izazvana novim virusom odnijela živote tri osobe.

Ostavi komentar

0/300