10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičeni za ubistvo Radulovića uhapšen u luksuznoj vili u Francuskoj

Izvor: Luka Radulović; Foto: Screenshot Youtube

Region

Comments 0

Osumnjičeni za ubistvo Radulovića uhapšen u luksuznoj vili u Francuskoj

Izvor: Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Na Francuskoj rivijeri, tačnije u Kanu, juče je uhapšen Marko Đorđević (32), za kojim je prošle godine raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva Luke Radulovića (37) u beogradskoj pivnici “Ispod mosta”, prenosi Blic. 

Hapšenje se desilo u luksuznoj vili u predgrađu Kana, u kome je učestvovalo petnaestak policajaca.

Đorđević je, kako navode francuski mediji, primijećen u četvrtak uveče, da bi dan kasnije u jutarnjim satima bio uhapšen.

"Bjegunac, koji je na međunarodnoj potjernici i koji je mjesecima bio neuhvatljiv, očigledno je želio porodični odmor na sunčanoj rivijeri. Iznajmio je veoma veliku kuću u Mužinu", piše jedan francuski portal.

Navodi se i da je čitava akcija prošla bez problema, ali da je bila teška zbog prisustva porodice, odnosno dvoje djece i žene.

Đorđević, za koga se spekuliše i da je blizak kriminalnom klanu "Amerika", je nakon hapšenja predat javnom tužilaštvu u Provansi, koje je zaduženo za dalje postupanje kada je riječ o izručenju srpskim vlastima. Po nalogu Srbije, u kojoj mu prijeti kazna od 40 godina zatvora, za njim je bila raspisana crvena Interpolova potjernica.

Osim njega, potjernica je raspisana i za njegovim saradnikom Srđanom Kukoljem. Kako su mediji tada pisali, Đorđević je Raduloviću tada prišao, opsovao ga i pucao u njega, nakon čega je pobjegao automobilom koji ga je čekao ispred lokala, ispod beogradskog Brankovog mosta.

Spekulisalo se da su motiv ubistva neraščišćeni lični odnosi.

Do Đorđevićevog hapšenja je došlo zahvaljujući saradnji tima ENFAST (Evropska mreža odbjeglih aktivnih timova za pretragu), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske.

Operacija je započela kada je srpski ENFAST tim aktivirao italijanske kolege, sastavljene od policajaca, karabinjera i finansijera Službe za međunarodnu policijsku saradnju Centralne uprave kriminalističke policije, tako što su pratili kretanje bliskih članova Đorđevićeve porodice.

Tačnije, praćene su njegova majka, sestra i njegova supruga sa dvoje djece-blizanaca, koji je trebalo da se vrate u Srbiju letom iz Milana 23. avgusta. Istražni tim odmah je rekonstruisao kretanje porodice, uspjevši da identifikuju sredstva od 16. avgusta po dolasku u Italiju, na istom aerodromu u Milanu.

Pošto se radilo o kombiju sa slovenačkim registarskim tablicama, slovenački tim ENFAST bio je odmah aktiviran i utvrdio da je vozilo iznajmljeno. Slovenačka policija rekonstruisala je rutu kombija do njegovog krajnjeg odredišta u Francuskoj, u poznatom i turističkom gradu Kanu.

Posao tu preuzima francuski tim ENFAST koji je identifikovao vilu u kojoj je Đorđević bio sa porodicom tokom ljetnjeg odmora, uhapsivši ga ubrzo nakon toga, pišu italijanski i francuski onlajn mediji.

Ubistvo Luke Radulovića desilo se 18. aprila prošle godine u klubu "Ispod mosta" na privatnoj proslavi. Đorđević se tu sreo sa Radulovićem, u koga je ispalio smrtonosne hice naočigled brojnih gostiju.

Iz lokala je pobjegao, dok ga je napolju čekao saradnik Kukulj. Vjeruje se da su njih dvojica ubrzo nakon toga napustili teritoriju Srbije, ilegalnim prelazima, i da su utočište našli u nekoj od susjednih zemalja.

Samo četiri mjeseca prije ubistva u ovom beogradskom klubu, Đorđevića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi za pokušaj ubistva Milomira Markovića i Danijela Lekića 8. januara 2012. ispred splava “Amsterdam” u Beogradu, gdje su radili kao obezbjeđenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR