Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nije zaštitio učenike: Smijenjen direktor škole zbog vršnjačkog nasilja

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Blic

Nije zaštitio učenike: Smijenjen direktor škole zbog vršnjačkog nasilja Screenshot

Direktor Srednje škole Barajevo Dobrovoje Jelić, čije učenice su akterke stravičnog vršnjačkog nasilja, smijenjen je, piše Blic.

"Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razriješio je Dobrivoja Jelića direktora Srednje škole u Barajevu. Na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora koji su izvršili prosvjetni inspektor Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja utvđeno je da ustanova ne sprovodi mjere za bezbjednost i zaštitu učenika", navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Na osnovu svega navedenog tokom inpekcijskog nadzora stekli su se uslovi za razriješenje direktora ustanove predviđeni odredbom člana 128. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Zakon propisuje da je direktor odgovoran za zakonitost rada i za uspješno obavljanje djelatnosti ustanove.

"U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavijestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rješavanja problema nasilja", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete Srbije.

Ostavi komentar

0/300