Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Detalji likvidacije novosadskog biznismena: 10 hitaca iz automatske puške

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Blic.rs

Detalji likvidacije novosadskog biznismena: 10 hitaca iz automatske puške Foto: Novosti

Operativci novosadske policije intenzivno tragaju za osobom koja je u nedjelju uveče u Sremskoj Kamenici ispalila, kako saznaje "Blic", deset hitaca iz automatskog oružja u Dragana Amidžića Amidžu (55), vlasnika hotela "Sajam". I juče su nastavili sa uviđajem prikupljajući dokaze na mjestu zločina.

Egzekutor je u biznismena pucao iz mraka u klasičnoj sačekuši, ispalivši, kako saznaje Blic, deset hitaca iz obližnjeg šumarka, a medicinska ekipa Službe hitne pomoći je stigavši na parking u Ulici vojvode Putnika 68b u Sremskoj Kamenici mogla je samo da konstatuje smrt.
 
Istovremeno se utvrđuje i motiv krvave likvidacije, koja se desila u nedjelju oko 20.45 sati na parkingu ispred lokala iznad kojeg je studentski dom privatnog fakulteta, i u kojem je u tom trenutku bilo njegovih stanara. Niko od akademaca, niti od slučajnih prolaznika, srećom, nije povrijeđen.

Vozilo "Parking servisa" juče je odnijelo sivu "škodu" beogradskih registarskih oznaka, na kojoj su bila vidljiva oštećenja od ispaljenih metaka. Amidžićev blindirani džip BMW u policiju je odvezen još preksinoć, pišu "Novosti".

Amidžić je smrtno pogođen u trenutku kada je izašao iz lokala, u koji je povremeno dolazio da se nađe sa društvom i popije kafu, a znao je da i sam da navrati. Dok je išao prema kolima, odjeknuli su hici. Radnici na obližnjoj benzinskoj pumpi su čuli, kako su rekli, "prasak", ali su u prvom momentu pomislili da neko baca petarde.

Amidžić je među Novosađanima poznat kao vlasnik aviona "galeb G2", kojim je, leteći veoma nisko, izvodio akrobacije iznad Novog Sada i kupališta Štrand i time uznemiravao građane, o čemu je "Blic" pisao, a ljubav prema brzoj vožnji krunisana je velikim brojem prekršajnih prijava. Zbog svog nadlijetanja došao je čak i u sukob sa tadašnjim gradonačelnikom Novog Sada.

Policija je protiv njega februara 2014. podnijela prekršajnu prijavu jer je tegljačem transporterom došao na Mišeluk, napravio nekoliko krugova, ostavivši iza sebe oštećen kolovoz i zaštitnu ogradu. Tada su sa njim u vojnom vozilu bila još trojica muškaraca.

U javnosti se kružile priče da je Amidžić imetak stekao 90-ih godina trgujući naftom, a da je često bio viđen u društvu poznatih kriminalaca, pa i Marka Miloševića, sina Slobodana Miloševića.

Hotel "Sajam" kupio je 2005, u čijem su sklopu i neki objekti na Ribarskom ostrvu.

Aprila 2017, Amidžić je imao avio-incident na aerodromu Čenej kod Novog Sada. Iskusni pilot je tada spasao sebe i letjelicu, nije bio povrijeđen, a avion je ostao neoštećen.

Ostavi komentar

0/300