Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nastavak potrage za hrvatskim kapetanom: "Mornari su vidjeli crvenu signalnu raketu"

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: index.hr

Nastavak potrage za hrvatskim kapetanom: "Mornari su vidjeli crvenu signalnu raketu" Foto: Index.hr

U Atlantiku je uočeno nešto što bi moglo biti signalna raketa, objavila je sinoć službeno prefektura Martinique, piše La Parisien. Signal je uočen još u noći s nedjelje na ponedjeljak nedaleko područja koje se pretražuje, a za koje se vjeruje da su mogli doplutati mornari s potonulog Bourbon Rhodea.

Još uvijek se, podsjetimo, traga za sedam mornara s broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna. Među nestalima je i Dino Miškić, kapetan iz Hrvatske.

U noći s nedjelje na ponedjeljak "brod Alp Striker, koji je unajmil osiguravajuće kopanija Bourbon Grupe, objavio je da su dva člana posade vidjela bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal, a što su protumačili kao mogući poziv u pomoć", objavila je prefektura.

“Područje porijekla ovog signala poklapa se s jednom od teorija o području potrage za preživjelima s broda Bourbon Rhode”, stoji u saopštenju.

Odmah je zatraženo da više brodova skrene s kursa i ode prema području do kojeg bi trebalo da stignu danas.

Ujutro će područje s kojeg je došao signal nadlijetati i avioni.

U međuvremenu, prijatelji i obitelj nestalog kapetana Dine Mišića ne odustaju.

Nakon što su pokrenuli peticiju u kojoj su prikupili gotovo 40 hiljada potpisa za nastavak potrage za hrvatskim kapetanom i još šest članova posade koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode, sinoć su počeli da prikupljaju i novac za privatnu potragu.

Nešto iza ponoći, samo nekoliko sati otkad su pokrenuli kampanju za skupljanje novca, već prikupili više od 8.500 eura. Kao cilj je postavljen iznos od 300.000 eura.

"Mi smo prijatelji i porodica nestalog kapetana i s blagoslovom drugih porodica članova posade nestalih u moru molimo vas da nam pomognete da nastavimo potragu dok svaki živi član posade ne bude pronađen!", napisali su u opisu kampanje.

Ostavi komentar

0/300