11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Izbrisani" srpski glasovi oštetili Kurtija, Vučić mu poručio - ispao si naivan

Izvor: EPA/EFE

Region

Comments 0

"Izbrisani" srpski glasovi oštetili Kurtija, Vučić mu poručio - ispao si naivan

Izvor: N1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Odluka kosovskog panela za predstavke i žalbe da se uopšte ne broje glasovi na izborima pristigli iz centralne Srbije, neće pogoditi Srpsku listu koja će zadržati svojih 10 mandata. Međutim, takva odluka promijeniće izborni rezultat jer će koalicija NISMA koja je ostala ispod cenzusa za nekoliko stotina glasova, sada ući u parlament. Pogodiće najviše upravo najjaču partiju u novom sazivu parlamenta, stranku Aljbina Kurtija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je pobjedniku kosovskih izbora Aljbinu Kurtiju da je ispao neiskusan i naivan.

Aljbin Kurti već je počeo da daje intervjue kao da je premijer ili bar mandatar. Međutim, predsjednik Srbije mu poručuje da je odluka o tome da se ne broje glasovi iz centralne Srbije zapravo smišljena da bi Kurti bio oslabljen, jer sada cenzus prelazi i u podjelu mandata se uključuje i koalicija Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija.

"Urađeno je sve na šta su navukli Kurtija neiskusnog, prije svega njega i ljude iz Vetivendosije da pomisle da je riječ o nečemu što je protiv Srbije, a oni da se utrkuju da izjave nešto protiv Srbije, kažu- Da, da. Trovanje! Ludi Srbi su nam to uradili. U stvari je sve to smišljeno protiv njega", kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ukoliko bi koalicija NISMA prešla cenzus Samoopredjeljenje Aljbina Kurtija bi izgubilo tri mjesta, Stranka Ise Mustafe i Vjose Osmani bi izgubila jedno, baš kao i Tačijeva bivša partija, te stranka Ramuša Haradinaja.

"S dolaskom te koalicije koja će da ide u blisku saradnju sa Mustafinom partijom, mogu sjutra da se pojave i kažu: 'Mi u bloku imamo više od Kurtijeve partije. Mi hoćemo da Vljosa bude premijer, što više niko ne može da isključi'", kazao je Vučić.

Međutim, Vjosa Osmani odbacuje sve što je iznio predsjednik Srbije uz komentar da se vidi da je on nekada bio "ministar propagande".

"DSK ne radi nikome iza leđa, a još manje kroz igre koje su proizvod teorija zavjere i umova kao što je Vučić. Svi u DSK smo posvećeni da buduća vlada DSK-Samoopredjeljenje bude osnovana kao ravnopravno partnerstvo gdje je povjerenje alfa i omega naše saradnje", izjavila je Osmani.

Tri kandidata za poslanike Pokreta Samoopredjeljenje podnijela su, u međuvremenu, žalbe Vrhovnom sudu, jer odlukom Izbornog panela za žalbe i predstavke ostaju bez poslaničkih mandata.

Član Centralne izborne komisije Adnan Rustemi iz Samoopredjeljenja optužio je IPŽP da radi na štetu njegovog pokreta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR