14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Snažan toplotni talas stiže na Balkan?

Izvor: Nezavisne

Region

Comments 1

Snažan toplotni talas stiže na Balkan?

Izvor: nezavisne.com

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na Balkanu i istoku Evrope razvio se topli talas, a prema prognozi stranice Severe Weather taj talas će se nastaviti i tokom nedjelje i početkom sljedeće sedmice, pišu Nezavisne novine.

Kako navode, snažni južni vjetrovi održavaće premještanje vazduha i prenos topline od Mediterana prema istočnoj Evropi i zapadu Rusije.

Očekuje se da će se nastaviti tokom idućih nekoliko dana, jer će se aktivni dinamički obrazac preko jugozapadne i središnje Evrope zadržati tokom vikenda, piše Sputnjik.

Prema njihovim navodima, temperature će se povisiti u nedjelju i ponedjeljak i postepeno širiti na baltičko područje i djelove Skandinavije prije nego što postupno padnu sredinom sljedeće nedjelje. 

U zavisnosti od prizemnih slojeva, mnoga područja mogla bi da budu zarobljena pod jakim termičkim inverzijama, navedeno je u prognozi, prenijele su Nezavisne.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Napomena čitaocima , da je po novom zakonu o bezbjednosti na putevima neophodno da imaju sve četiri zimske gume, koje svoje dobre perfomanse pokazuju ispod 7 stepeni Celzijusa. Volimo te Crna Goro!