Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vučić: Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjem obavještajnih službi

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: b92

Vučić: Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjem obavještajnih službi

Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjima obavještajnih službi, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Sjednica savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao Vučić, počela je danas u 18 sati.

Vučić je sjednicu zakazao povodom moguće obavještajne afere, čiji su akteri ruski obavještajac i navodno jedan srpski bezbjednjak, a nakon sjednice Savjeta biće poznato više detalja o ovom slučaju čiju pozadinu, po nalogu predsjednika, istražuju srpske bezbjednosne službe.

"Rade sa dva cilja. Jedno je prikupljanje obavještajnih podataka da bi uticali na promjenu politike Srbije, a drugo je sagledavanje moći i kapaciteta Srbije, kako bi smanjili djelovanje Srbije. U skladu sa tim mi smo mjere naše kontraobavještajne zaštite ojačali posljednjih godina. Najviše u interesu naše vojske. Koriste bolje i veće mjere zaštite od obavještajnih djelovanja" rekao je Vučić.

"Naše obavještajne službe su došle do saznanja da će se u Zemunu negdje oko 18 sati, potpukovnik srpske vojske Z.K. sastati sa potpukovnikom ruske federacije Kleban, ali objavljeni snimak nije napravila naša služba", dodao je on.

Sjednici u zgradi predsjedništva Srbije prisustvovali su ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba, premijerka Srbije Ana Brnabić i mnogi drugi.

Ostavi komentar

0/300